Deze ongevraagde adviezen kregen jullie tijdens je zwangerschap

Kinderen Laurien Bleeker 7 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Sommige mensen bedoelen het goed, maar geven wel ongevraagde adviezen waar je misschien helemaal niet op zit te wachten tijdens je zwangerschap. We deden een rondvraag en daar kwamen de meest ongepaste opmerkingen en adviezen uit.

Het zal vast herkenbaar zijn voor velen: de ongevraagde, maar heus wel goedbedoelde adviezen die je tijdens je zwangerschap krijgt van (onbekende) mensen om je heen. Of opmerkingen waar je precies niets aan hebt…

Ongevraagde adviezen en opmerkingen

Deze dingen kregen jullie naar je hoofd geslingerd.

Veertig weken

‘Weet je wel dat je risico loopt nu je over de veertig weken zwanger bent? Overleg je hierover wel met je verloskundige?’ – Zowel schoonmoeder als moeder.

Keizersnede

‘Oh een keizersnede. Dat is niet echt een bevalling te noemen, je voelt het kind dan niet eens via het geboortekanaal.’ – Toen ik hoogzwanger was, maar helaas niet via de natuurlijke manier kon bevallen.

Kinderdagverblijf

‘Je kan je kind nog helemaal niet opgeven bij het kinderdagverblijf als ‘ie nog niet geboren is. Dus je hoeft ook nog niet na te denken over de dagen waarop je wel en niet gaat werken.’ – Mijn leidinggevende van 63, een man, toen ik zestien weken zwanger was. Even later ging ik kijken bij een kinderdagverblijf en toen vertelde de eigenaresse dat we al erg laat waren met het opgeven van ons ongeboren kind…

Bier drinken

‘Drink je 0,0 bier? Pff, al die moeders die dat drinken denken echt dat daar niks in zit, schaam je je toch kapot voor. Er staat wel 0,0, maar dat is niet waar, het is hartstikke schadelijk!’ – Een gezellig familielid…

Onbekend geslacht

‘Oh je weet niet wat je krijgt? Als je dat niet weet, kun je je toch ook niet aan hem of haar hechten?’ – Een wildvreemde in de supermarkt.

Staand bevallen

‘Nee je moet echt staand bevallen hoor, dat is het meest natuurlijk. Liggend is echt niet goed en zittend ook niet.’ – ‘Advies’ van een collega tijdens een ‘fijn’ gesprek aan een volle eettafel op het werk…

Laten halen

‘Oh nee hoor, je moet echt niet langer dan veertig weken doorlopen hoor. Dan vraag je maar of ze het halen in het ziekenhuis.’ – Mijn moeder, toen ik vertelde dat de baby nog wel lekker zat en dat ik het gewoon af wilde wachten.

Borstvoeding

‘Wat? Ga je geen borstvoeding geven? Waarom niet? Dat is het beste voor je kind hoor. Je wilt toch het beste voor je kind?’ – Een vermoeiende collega.

Bemoeials! Deze ongevraagde opmerkingen en opvoedadviezen kregen jullie van vreemden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme