Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijk 6 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Nick (36): ‘Mijn vriendin loog over haar zwangerschap’

Nick (36) heeft al jaren een grote kinderwens. Even leek het erop dat deze wens uit zou komen, maar dan stort zijn wereld in elkaar. Zijn vriendin bleek namelijk te hebben gelogen over de zwangerschap.

“Dat is toch onmenselijk?”

Ik kon niet wachten om vader te worden

“Mijn vriendin en ik zijn bijna tien jaar samen. In die afgelopen jaren is er behoorlijk veel gebeurd. We leerden elkaar kennen in onze studententijd, en hebben beiden een grote persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Zo wist ik al snel dat ik kinderen wilde. Ik kom zelf uit een groot gezin, en kon niet wachten om vader te worden. Mijn vriendin was daar iets minder enthousiast over. Ze wist niet of ze überhaupt ooit kinderen wilde, en zag zichzelf voorlopig nog geen moeder worden.
Fair enough. We waren nog jong, en alles kon veranderen. Zolang het goed voelde zag ik geen reden om uit elkaar te gaan. Tot mijn kinderwens vorig jaar steeds groter werd. Tijdens de lockdown hebben we veel tijd samen door gebracht. We hebben ontzettend veel gepraat en kwamen tot een pijnlijke conclusie. Zij zag het voorlopig écht niet gebeuren, en ik wist zeker wat ik wilde. Hoe moeilijk het ook was; toch moesten we een punt achter onze relatie zetten. We stonden er allebei achter. Althans, dat dacht ik.

De ruzies en irritaties waren onvermijdelijk

We hadden samen een huis gekocht en woonden samen. Onze breuk was dus niet van de een op de andere dag gerealiseerd. Iedere dag voelde de sfeer zwaarder in huis en de ruzies en irritaties waren onvermijdelijk. Zij werkt in de zorg en wilde door de vele corona opnames geen risico nemen om bij haar ouders in te trekken. Mijn ouders wonen in het buitenland, dus veel opties hadden we niet.
In de loop van de tijd leek het besef bij haar binnen te komen. Opeens wilde ze me me niet kwijt en ze zei dat ze toch opeens kinderen wilde. De situatie was heel erg complex. Ik zag dat ze wanhopig en emotioneel was, en ik zou nooit haar keuze willen beïnvloeden. Maar ondertussen zei ze dingen die ik heel m’n leven had willen horen. Ik hield nog steeds van haar en had altijd de hoop dat ze de moeder van m’n kinderen werd. Toch moest ik m’n hoofd koel houden, we hadden na zoveel maanden en diepe gesprekken de knoop doorgehakt , en nu kwamen er emoties bij kijken die de boel in de war konden schoppen.

Ik zou vader worden

Op een avond was ik alleen thuis en ik had mijn gevoelens allemaal niet meer op een rijtje. Ik werd steeds emotioneler, en werd verdrietig bij het idee mijn vriendin kwijt te raken. Toen m’n vriendin thuiskwam zijn we met elkaar naar bed gegaan. Niet slim natuurlijk.
Een maand later kwam ik thuis van werk. M’n vriendin zat aan de keukentafel. Ze moest me iets vertellen en ze hield een zwangerschapstest omhoog. Positief. Hoewel de hele situatie messed up was , kon ik mijn blijdschap niet verbergen. Tijdens onze breuk was ze gestopt met de pil zonder mij daarvan op de hoogte te stellen. Ik barste in huilen uit, en was zo gelukkig. Dit was alles wat ik altijd wilde. Ik vroeg wel duizend keer of zij er ook achter stond en ze zei dat ze er heel blij mee was. Dit veranderde de hele zaak. Langzaam begon ik het idee te wennen. Ik zou vader worden.

Onmenselijk

Een paar dagen later kwam ik thuis van m’n werk. M’n vriendin stond onder de douche maar haar telefoon lag in de keuken. Om de haverklap werd ze gebeld en kwamen er berichtjes binnen. Toen ik het volume uit wilde zetten zag ik een paar berichtjes van haar vriendin. In de snelheid zag ik dat het over mij ging. Ik was compleet in de war.
Toen m’n vriendin uit de douche kwam heb ik haar ermee geconfronteerd. Op het begin draaide ze eromheen maar al snel werd duidelijk dat ze over haar zwangerschap had gelogen. Ze wilde me niet kwijt en dacht hiermee mij te kunnen houden. Het was een steek in m’n hart.
Niet alleen werd m’n kinderwens geen werkelijkheid, maar ook kon ik niet begrijpen hoe mijn vriendin ooit zo’n grote leugen kon vertellen. Hoe kun je iemand aankijken en degene vertellen dat z’n grootste wens uitkomt terwijl je ondertussen een zwangerschapstest van iemand leent en gewoon keihard liegt? Dat is toch onmenselijk?”

Klaudia (31): ‘Mijn zwangerschap was traumatisch, een emotionele rollercoaster’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme