Kindertheater in de voorjaarsvakantie? Kan gewoon thuis met deze live streams!

Algemeen Sophie Nortier 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Buitenspelen is natuurlijk ontzettend lekker, zowel voor de kids als voor ons. Maar om toch ook wat andere prikkels aan te bieden kun je de kids ook lekker voor een online theatervoorstelling zetten in de voorjaarsvakantie.

Djeezzz… de kids mogen net naar school, staat de vakantie weer voor de deur. Ergens hoor je ons natuurlijk niet klagen over het feit dat we weer te pas en te onpas kunnen knuffelen met de kids, maar ja… Telkens opnieuw bedenken hoe je ze kunt vermaken zonder dat ze beginnen te schreeuwen ‘Mahaaaamm dit is zooooo saai! Wanneer gaan we weer wat leuks doen?’ Das wel even een opgave.

Online theatervoorstellingen voor kids

Maar daar springen de kindertheaters gelukkig op in! Want vele theatergezelschappen bieden deze voorjaarsvakantie live streams aan van hun voorstellingen. Yay!

Dikke kans dat jullie lokale kindertheater ook een online uitvoeding aanbiedt, dus check het vooral even. Voor het gemak zetten wij er een aantal voor jullie op een rij!

8x tips om je kinderen vaker buiten te laten spelen

Let op: Je moet hier wel kaartjes voor kopen, dus check op tijd of er nog kaartjes beschikbaar zijn en claim een ‘plekje’.

1. ‘Het Muizenhuis: Sam & Julia op reis’, 2+ jaar

Op 17 februari kun je via het Rietveldtheater de kindervoorstelling streamen van ‘Sam en Julia op reis’. Hierbij gaan de twee muisjes samen met Opa Zeeman een onvergetelijke reis maken langs verre landen. Waarbij ze erachter komen dat ze zich overal thuis kunnen voelen, zolang ze maar zichzelf zijn.

2. ‘Coco kan het!’, 2+ jaar

17 februari Kunnen de kleintjes genieten van de online theatervoorstelling van het boek ‘Coco kan het!’. Superleuk boek over een vogeltje dat leert vliegen.

3. ‘André het astronautje’, 4+ jaar

13 februari is het tijd voor deze topper. Kennen de kids het boek van André het astronautje al? Dan is dit natuurlijk extra leuk. De voorstelling gaat over ruimtevaart, het leven als astronaut en de planeet.

5 x de allerleukste (ouderwetse) buiten spellen waar je kids en jij wild van worden

4. ‘Knallen!’, 4+ jaar

21 februari is het tijd voor de online theatervoorstelling ‘Knallen!’. In deze jeugdvoorstelling komen vooral trommels en ritmes aan het woord en gaat het over alle ritmes en instrumenten van over de hele wereld.

5. ‘Fatboys’, 6+ jaar

Op 25 februari biedt het Rietveldtheater de livestream aan van de kindertheatervoorstelling ‘Fatboys’. Dit stuk is voor kids vanaf 6 jaar en gaat over kinderen die niet passen binnen het systeem en hun eigen weg zoeken om te overleven.

6. ‘Ik ben er even niet’, 8 – 108 jaar

Op 5 maart kun je via het Maaspodium de voorstelling ‘Ik ben er even niet’ streamen.
Deze voorstelling gaat over de druk die jonge mensen voelen om te moeten voldoen aan alle ‘eisen’ van buitenaf. Steeds mooier, sterker, beter…

Baas boven budget: budget activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme