5 x de allerleukste (ouderwetse) buiten spellen waar je kids en jij wild van worden

Lifestyle Gina Koninkx 18 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Even klaar met tikkertje spelen en Annemaria Koekoek? Er zijn nog ontzettend veel andere spelletjes te bedenken om buiten te spelen met de kids. Deze (soms ouderwetse) buiten spellen bijvoorbeeld waar ook wij wild van worden. Zo kom je ook meteen aan je dagelijkse portie beweging.

Buiten spellen voor in het park

Deze spellen zijn allemaal super geschikt voor in het park. Je kent ze misschien nog wel van vroeger, hoewel sommige spellen in een nieuw jasje zijn gestoken.

1. Kubb

Bij Kubben is het de bedoeling dat je met houten stokjes de paaltjes van je tegenstander omgooit. Als laatst is de koning aan de beurt. Je ziet hier niet alleen kids mee in het park want het spel is ook razend populair onder volwassenen. Het fijne is dat je dit spel ook kunt spelen terwijl je afstand houdt van de ander.

2. Croquet

Een bekend spelletje onder de ‘kakkers’. Bij croquet (niet te verwarren met cricket) sla je met een soort hamer balletjes door verschillende poortjes. HEMA heeft een goedkope versie uitgebracht van 15 euro en hier kunnen jij en de kids je uren mee vermaken in het park of in de achtertuin.

3. Slackline

Ook slacklinen zie je ineens overal in het park als er voldoende bomen staan. Je spant hierbij een band tussen twee bomen en probeert te balanceren over het touw. Natuurlijk niet bedoeld voor jonge kids maar echt heel leuk voor oudere kinderen en jezelf. Tegelijkertijd een mega goede workout voor je spieren. Oefenen, oefenen, oefenen.

4. Jeu de boules

Je kent het beeld nog wel van je vakantie in Frankrijk vroeger. Een groepje oude heren stond te jeu de boulen op het veldje in het dorp. Jeu de boules heeft een ware comeback gemaakt in Nederland. HEMA verkoopt nu ook setjes voor kids in mooie pasteltinen en dat kost maar 6 euro. Leuk!Juist op zoek naar inspiratie voor binnen?
Dit waren de leukste spelletjes die jullie de afgelopen tijd met de kids deden

5. Mölkky

Dit spel lijkt op een combinatie van Kubb en bowling. Er worden twaalf houten paaltjes met cijfers neergezet en het is de bedoeling dat je deze omgooit. Wie als eerst 50 punten heeft omgegooid is de winnaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen