Volgens je sterrenbeeld moet je dít doen voor de ultieme ontspanning

Lifestyle Maaike van de Graaf 22 sep 2020
Leestijd: 4 minuten

We weten allemaal dat het goed is om genoeg te ontspannen en tijd voor onszelf in te plannen. Maar wat kan je dan het beste doen? Een serie kijken of juist gaan sporten?

We zochten uit welke activiteit je het beste kan doen voor de ultieme ontspanning, op basis van je sterrenbeeld.

Volgens je sterrenbeeld moet je dít doen voor de ultieme ontspanning

Ram: ga rennen

Rammen zijn doeners. Wanneer ze hun breekpunt bereiken, kunnen ze hun stress het best kwijt door iets lichamelijks te doen. Daarbovenop is Ram het teken van snelheid. Een snelle, constante beweging is daarom voor hen net zo ontspannend als stilte voor een ander.

Stier: aromatherapie

Stier staat in het teken van Venus, de planeet van luxe en schoonheid. Een Stier ontspant daarom graag met iets wat zijn zintuigen verlicht. Aromatherapie met essentiële oliën zorgt ervoor dat dit sterrenbeeld de natuurlijke schoonheid van het leven weer ziet – of in ieder geval de mogelijkheid om heerlijk te ruiken.

Tweelingen: schrijven

Tweelingen zijn gevoelig voor woorden en zelfs de meest introverte Tweelingen vinden ontspanning door hun gevoelens en gedachtes op papier te zetten. Tweelingen zijn vaak in dubio en schrijven helpt ze alles op een rijtje te krijgen.

Kreeft: herinneringen ophalen

Als een van de meest sentimentele tekens van de dierenriem, vindt de Kreeft het heerlijk om op z’n tijd lekker nostalgisch te doen. Wanneer de wereld je even teveel wordt, vind je niks fijner dan even herinneringen op te halen. Of je nou door fotoalbums bladert of oude brieven terugleest. Jezelf even aarden in je persoonlijke geschiedenis kan precies dat geruststellende gevoel geven.

Leeuw: zelfliefde

Ja Leeuw, reageer maar niet zo gehockeerd: af en toe de hand aan jezelf slaan, is speciaal voor dit sterrenbeeld, de ultieme blijk van zelfliefde. Bovendien werkt het heel ontspannend voor lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat je je emoties weer in balans krijgt.

Maagd: yoga

De gedachten van de Maagd staan nooit stil. Yoga is voor iedereen een aanrader om te ontspannen, maar vooral voor dit teken. Yoga draait voor een groot om jezelf overgeven. Dat is vooral voor de hardwerkende Maagd met z’n grote plichtsgevoel heel welkom.

Weegschaal: kijk een romantische comedy

Cheesy of niet, de Weegschaal vindt het heerlijk om zichzelf te verliezen in een romcom. Dikke kans dat je iedere dialoog woord voor woord kan meepraten. De Weegschaal is verliefd op de liefde en soms is When Harry met Sally het enige wat je nodig hebt in tijden van stress.

Schorpioen: verdwijnen in muziek

Schorpioenen zijn emotionele types en hebben af en toe een break nodig van de wereld. Om hun batterij op te laden, vinden ze het heerlijk om zich te verliezen in de muziek die op dat moment het best bij hun stemming past. Een nummer dat precies verwoord hoe de Schorpioen zich voelt, is soms alles wat dit teken nodig heeft om die hartslag weer omlaag te krijgen.

Boogschutter: therapie

Tweelingen heeft de reputatie een echte kletskous te zijn, maar de echte praatjesmaker van het sterrenstelsel is Boogschutter. De beste opluchting voor Boogschutter is daarom therapie waarin ‘ie ongengeerd kan ventileren wat hem dwarszit. Een therapeut kan de Boogschutter er ook fijntjes op wijzen dat al die drama om hem heen in feite vanuit hemzelf komt.

Steenbok: een kleine huishoudelijke taak

De Steenbok werkt hard en dat is omdat hij gewoon heel blij wordt van dat voldane gevoel als hij z’n werk goed heeft gedaan. Wanneer de Steenbok moet ontspannen, kan hij diezelfde beloning ervaren door een klusje te doen met een duidelijk begin, midden en einde. Niet een klusje dat je uitput, maar wat precies zwaar genoeg is om achteraf een voldaan gevoel te hebben.

Waterman: spelletjesavond

De Waterman is een intelligent sterrenbeeld. Hij houdt ervan mentaal uitgedaagd te worden – zelfs ter ontspanning. Sommige mensen worden alleen maar nerveuzer van spelletjes, maar de coole Waterman niet. Even de focus op 1 ding zorgt ervoor dat hij alle andere 392 dingen in zijn gedachten even kan vergeten.

Vissen: mediteren

Als het meest spirituele teken voelt Vissen zich als een vis in het water (sorry) bij meditatie. Vissen is hypergevoelig, wat maakt dat hij echt rustgevende omstandigheden nodig heeft om bij zinnen te komen.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Cosmpolitan UK

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme