Deze opmerkingen krijgen alle niet-werkende moeders te horen (mét gevatte antwoorden!)

Ouderschap Valéry de Voijs 14 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is iedere niet-werkende moeder overkomen. Je bent met je kind op pad en raakt aan de praat met een nieuwsgierige voorbijganger. Als ze erachter komen dat jij niet werkt (als in: ‘geen reguliere baan hebt’) voel je de bui al hangen. Eén van deze opmerkingen heb jij gegarandeerd weleens te horen gekregen.

Noem het nieuwsgierigheid, naïviteit of gewoonweg brutaliteit. Wij maken in ieder geval korte metten met deze opmerkingen.

Wat niet-werkende moeders te horen krijgen

Wedden dat jij deze opmerkingen weleens te horen hebt gekregen? Deze gevatte antwoorden zullen je de volgende keer uit de situatie redden.

1. ‘Wat doe je dan de hele dag?’

Iedere ouder weet dat zoiets als vrije tijd allang niet meer bestaat. Rustmomenten komen nauwelijks voor, en het werkwoord ‘vervelen’ staat niet in jouw woordenboek. Alleen omdat jij niet op kantoor verschijnt betekent het natuurlijk niet dat jij niet genoeg te doen hebt. Het heeft natuurlijk helemaal geen zin om hier serieus op in te gaan. En besides…. wat gaat het iemand aan wat jij heel de dag doet?!

2. ‘Je man zal wel veel verdienen’

Oehhhh… daar is-ie. Die had je aan zien komen. We staan als Nederlanders bekend om onze eerlijkheid en directheid, maar zelfs wij kennen onze grenzen. Het salaris van je partner staat nou niet bepaald op het lijstje van onderwerpen die jij graag bespreekt met die nieuwsgierige barista bij dat koffiezaakje. Thank god dat jij die gouden creditcard van je partner bij je hebt, zodat je gelukkig nog net voor die cappuccino kan betalen.

3. ‘Ga je ooit weer werken?’

Of jij ooit weer gaat werken? Hell yeah… jij leeft voor je werk. Jouw werk bestaat dan misschien niet uit administratieve werkzaamheden of kantoortijden, maar uit de zorg voor je gezinnetje. Van huishouden tot opvoeden: jij bent 24/7 aan het werk! Je wacht alleen nog even op die kerstbonus…

4. ‘Jij zult wel veel kunnen slapen’

Slaap, dát was het! Je wist dat je iets vergat te doen. Thanks for the reminder! Want zoals we bij #3 schreven stopt onze baan nooit. Wanneer werkende moeders naar hun werk gaan, dan kruip jij lekker in bed om de hele middag te kunnen tukken. Was het maar zo’n feest!

5. ‘Daarom is jouw kind zo aanhankelijk’

Ja dat zal het zijn. Mijn zoon is aanhankelijk omdat ik de hele dag alleen maar met hem bezig ben. En mijn dochter is eenkennig omdat we 24/7 bij elkaar zijn. Ook niet-werkende moeders brengen hun kinderen gerust naar de kinderopvang, en zijn écht niet heel de dag met hun kids bezig.

Werk jij op dit moment, maar heb jij het gevoel dat het niet loopt zoals je wilt? Dan zal dit artikel wat duidelijkheid kunnen geven. Eerder schreven we namelijk over de tekenen dat het leven als werkende moeder misschien niet voor je werkt.

Fam: ‘Ik geef mijn kinderen vaak mee dat ze niet perfect hoeven zijn, waarom verwacht ik dat dan wel van mezelf?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme