Bakfietsen en zwangerschapskilo’s: de meest herkenbare uitspraken uit Echte Gooische Moeders

Ouderschap Valéry de Voijs 14 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Als jij aan ‘t Gooi denkt, denk je waarschijnlijk aan luxe, dure auto’s en onbetaalbare huizen. Dat is tenminste het vooroordeel over deze chique buurt. Maar als jij de realityserie Echte Gooische Moeders een beetje hebt gevolgd, zul je erachter zijn gekomen dat ook chique moeders met heel herkenbare issues moeten dealen. Voor ons klonken deze uitspraken namelijk wel héél herkenbaar.

Van eeuwige zwangerschapskilo’s, bakfietsen of de pijn na het verliezen je eigen kind… in de serie komen alle mooie, ontroerende en grappige momenten uit het leven van de Gooische moeders voorbij.

Echt Gooische Moeders

Een tijd geleden was de populaire serie Echte Gooische Meisjes nog te zien op RTL 4. Ruim tien jaar later kunnen we opnieuw genieten van alles wat de dames uitspoken. Pauline, Florine, Bo, Les en Kim zijn ondertussen allemaal moeder geworden, en dat levert weer een leuke serie op. Elke donderdag staat er weer een nieuwe aflevering op Videoland. Wie het laatste seizoen een beetje heeft gevolgd gaat de volgende uitspraken gegarandeerd herkennen.

Herkenbare uitspraken

Rechtstreeks vanuit het Gooi presenteren wij: herkenbare moedermomenten die wij allemaal zullen herkennen.

Bo op een hectische ochtend

‘Op z’n zachtst gezegd kun je zeggen dat het een heksenketel is bij ons thuis in de ochtend. ze zitten niet op hun kont aan tafel. Het is gewoon écht druk. En dan denk je dat je alles gehad hebt en dan begint je hond ook nog over te geven!’ Jawel hoor. Bij wie is dit geen herkenbaar tafereel?

Josh met 38 weken zwangerschap op een bakfiets

Wanneer de hoogzwangere Josh met vriendinnen Pauline en Bo een fietstochtje gaat maken, staat er een prachtige bakfiets voor d’r klaar. Wanneer het kletsende gezelschap klaar is voor vertrek beseft Josh dat fietsen misschien niet de meest ideale activiteit is met 38 weken zwangerschap. ‘Volgens mij is dit wee-opwekkend!’ roept ze uit. Tja…. die gedachte hebben wij ook gehad toen we tijdens de zwangerschap over een stoeprand sjeesde. Op haar YouTube-kanaal laat ze weten hoe haar bevalling is gegaan.

Les wanneer ze haar kinderen even moet achterlaten

Les is nog maar net bevallen van haar tweede zoontje. Het is dus logisch dat ze haar gezinnetje nog niet zo graag alleen laat. Wanneer haar vriendinnen haar uitnodigen om samen op pad te gaan heeft ze het even moeilijk. Les geeft toe: ‘Ik houd mijn kringetje graag heel erg klein. Dus als ik opeens afstand moet nemen van m’n grootste bezit dan vind ik dat gewoon heel erg lastig’. We’ve been there, Les.

Benieuwd vanaf welke leeftijd jij je kids alleen thuis zou kunnen laten? Dat lees je hier.

Les wanneer ze een chique jurk aan moet

Bo organiseert een tripje naar Parijs. En wat hoort er bij een weekend in één van de mooiste steden van Europa? Juist, een chique jurk. Wanneer er aan Les gevraagd wordt of ze al een jurk heeft ingepakt houdt ze twijfelend een gouden jurk omhoog. ‘Ik vind het nogal lastig want ik pas amper nog iets. Dus ik neem maar een paillettenjurk mee. Ik zal er wel weer uit zien als een of andere zeekoe, maarja… ik had niets anders dus let’s go.’ En jawel, ook nu moeten we toegeven dat onze garderobe nou niet bepaald is meegegroeid na de gezinsuitbreiding. En die vergelijking met een zeekoe? Die hebben wij ook weleens gemaakt toen we na de zwangerschap in de spiegel keken…

Bo wanneer ze even met d’r vriendinnen wilt kletsen

Wanneer Gooische moeders Bo, Pauline en Kim een flesje wijn opentrekken en eindelijk te kunnen genieten van de welverdiende alcohol staan de kinderen alweer te roepen om een beetje aandacht. Bo is er echter zo mee klaar: ‘Gaan jullie maar even een hut bouwen. Héél ver weg!’ Tja… daar hebben wij ons stiekem ook weleens schuldig aan gemaakt.

De leukste levenslessen die Lorelai Gilmore ons meegaf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme