De vriendinnen van Romy organiseerden tegen haar wil een babyshower: ‘Wens niet gerespecteerd’

Persoonlijk Vera Guldemeester 27 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Romy (35) was dolblij toen ze na meerdere miskramen eindelijk een goede zwangerschap had. Haar vriendinnen wisten dat ze geen babyshower wilde, maar helaas regelden ze deze toch.

“Ik had binnen twee jaar maar liefst vier miskramen. Wat waren mijn vriend Guus en ik verdrietig. We hadden een ontzettend grote kinderwens en we baalden ervan dat het maar niet lukte. Iedere keer bleek het hartje bij de eerste echo al niet te kloppen. Vier keer gingen we naar huis met veel verdriet en een gebroken hart.

Opnieuw zwanger

Zeven maanden geleden had ik weer een positieve zwangerschapstest. Ik was blij, maar ik durfde niet echt blij te zijn. Wat als het weer mis was? Ik besloot mijn zwangerschap op dat moment, zo goed als dat kon, te negeren. We gingen met nul verwachtingen naar de echo. Toen Guus en ik daar hoorden dat het hartje klopte, waren we dolblij.

Angst tijdens zwangerschap

Ondanks dat we dolblij waren, hadden we nog steeds veel angst. Wat als het toch nog mis zou gaan? Iedere dag had ik veel spanning in mijn lijf. Zou het hartje nog kloppen? Bij de bekendmaking van mijn zwangerschap vertelde ik mijn vriendinnen, dat ik daarom ook geen babyshower wilde. We zouden na de geboorte wel een kraamfeest geven, als onze baby gezond ter wereld was gekomen. Ze vertelden dat ze mij begrepen, maar helaas hielden ze geen rekening met mijn angstige gevoelens.

Babyshower als verrassing

Op dit moment ben ik bijna acht maanden zwanger. Twee weken geleden dacht ik gezellig met mijn twee vriendinnen te gaan lunchen, maar in plaats van een lunch, belandde ik op mijn eigen babyshower. Ik schrok me rot. Direct had ik zoiets van ‘nee, hier wil ik niet zijn’. Ik snap niet dat ze mijn wens dat ik geen babyshower wilde niet konden respecteren. Ze kennen de redenen hiervoor, dus het voelde alsof ze mijn grens over gingen.

Opheldering gevraagd

Ik vroeg, nadat ik wat gekalmeerd was, waarom ze toch een babyshower hadden georganiseerd, terwijl ik er zo duidelijk over was geweest. Ze zeiden dat iedere zwangere vrouw een babyshower moet krijgen, ik dus ook. Ik kon niet anders dan zeggen dat het er mooi uit zag, maar toch vond ik het erg vervelend dat ze mij en mijn gevoel niet begrepen en niet respecteerden.

Aan het wegwuiven

Ze waren alles wat ik zei aan het wegwuiven en vonden dat ik niet zo moest zeuren. Ik verliet mijn eigen babyshower binnen een uur. Het voelde gewoon echt niet goed. Ik had zoiets van: eerst maar een gezond kind op de wereld zetten en dan kunnen we altijd nog feest vieren. Ik merk dat ik sinds de babyshower minder zin heb in contact met mijn vriendinnen. Dit komt doordat ik gewoon heel erg teleurgesteld ben.”

Lieke (32) was in tranen door haar kraambezoek: ‘Ze negeerden mijn regel’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen