Je kunt vanaf nu overnachten in het huis uit de film ‘Up’

Kinderen Valéry de Voijs 15 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Zijn jouw kinderen gek van de Pixar film ‘Up’? Dan hebben we goed nieuws. Het is vanaf nu namelijk mogelijk om te overnachten in het huis uit de film ‘Up’.

Als jij hoogtevrees hebt, wil je dit aanbod liever even overslaan. Het huisje van ‘Up’ hangt namelijk écht in de lucht.

Waarom is het huis uit de film ‘Up’ zo bijzonder?

Grote kans dat jouw kinderen vol verwondering naar de film ‘Up’ hebben gekeken. De Amerikaanse animatiefilm werd in 2009 door Pixar geproduceerd en heeft met een opbrengst van ruim 735 miljoen dollar veel kinderhartjes gestolen.

In het verhaal zien we hoe Carl en Ellie verliefd op elkaar worden. De twee stappen in het huwelijksbootje en gaan samenwonen in een klein houten huisje. Ondanks hun kinderwens, blijft het stel alleen. Na veel onderzoeken blijkt dat Ellie namelijk onvruchtbaar is.

In de film is te zien hoe het stel ouder wordt en uiteindelijk sterft Ellie. Carl blijft verbitterd achter en moet van zijn dokter naar het bejaardentehuis. Dit weigert Carl, dus besluit hij om de wens van zijn overleden vrouw na te komen en af te reizen naar de Paradijswaterval in Zuid-Amerika; een plek waar Ellie graag naartoe had willen gaan. Met behulp van duizenden heliumballonnen laat hij zijn huisje opstijgen en reist hij af naar Zuid-Amerika.

UP
Foto: Huis van de film UP

Overnachten in het huis uit de film ‘Up’

Het huisje van Carl en Ellie is nauwkeurig nagebouwd en wordt door achtduizend ballonnen bij elkaar gebonden. ‘s Avonds wordt het huisje door een hijskraan omhoog getild, waardoor je dus écht in de lucht slaapt.

Tijdens het verblijf krijgen kinderen de opdracht om een aantal uitdagingen te voltooien. Als een echte ontdekkingsreiziger kunnen ze badges verdienen. Ze moeten bijvoorbeeld de post ophalen en eten bereiden voor een picknick op het grasveld.

UP
Foto: Huis van de film UP

Het leuke nieuws? Het kost niets om in het huisje te kunnen slapen. Maar het slechte nieuws? Je zult echter een stuk moeten reizen. Het huisje staat namelijk midden in de Rocky Mountains; één uur rijden van Santa Fe in Mexico. Ben je toch in voor het avontuur? Dan kun je hier een nachtje boeken.

UP
Foto: Huis van de film UP
UP
Foto: Huis van de film UP

Guilty pleasure alert: Levenslessen die Disney (je kind) meebrengt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen