Kindvriendelijke vakantiebestemmingen: hier wil je op letten

Eropuit Valéry de Voijs 9 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

De zomer komt eraan. Voor veel gezinnen betekent dit dat er een mooie vakantie in het verschiet ligt. Maar waar let je nu op bij het uitkiezen van een kindvriendelijke vakantiebestemming? Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

Kindvriendelijke vakantiebestemmingen

Voor jij kinderen kreeg, ging jij wellicht last minute met een backpack naar het goedkoopste hostel aan de Thaise kust. Helaas zit dat er niet meer bij. Sinds je kinderen hebt, zul je dingen toch echt beter moeten plannen. Niet ieder land is namelijk geschikt om met kleine kinderen heen te gaan.

Vliegtijd

Wanneer je voor het eerst met je kindje gaat vliegen, wil je geen zeventien uur in het vliegtuig zitten. Vliegen is namelijk al spannend genoeg. Dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je baby. Kies daarom voor een land dat relatief dichtbij ligt, waardoor je niet te lang in het vliegtuig hoeft te zitten. Let daarbij ook op de overstaptijden; je wil namelijk vermijden dat jij zes uur lang moet zwerven op een vliegveld.

Tijdsverschil

Een tijdsverschil van twee uur is meestal geen probleem. Je zult merken dat je iets eerder wakker bent en ‘s avonds iets eerder naar bed wil, maar verder is het geen probleem om met een tijdsverschil van twee uur te leven. Als het tijdsverschil langer dan twee uur is, wordt dat vaak wel onhandig. Vooral voor jonge kinderen kan een jetlag problematisch zijn. Zeurende, hangende en oververmoeide kids zijn namelijk geen pretje.

Veiligheid

Heel spannend om die hike op Socotra te doen, maar een eilandje aan de kust van Yemen is tegenwoordig niet zo’n veilige plek. Nu kun jij misschien besluiten om er een spannende trip van te maken, maar met kinderen wil je toch voor een veilige en verantwoorde keuze gaan.

Is het land ontwikkeld?

Verder is het belangrijk dat je een land uitkiest dat enigszins ontwikkeld is. Je wil namelijk toegang hebben tot apotheken en ziekenhuizen wanneer je kind ziek wordt. Ook wil je niet op een primitief eiland zitten waar constant de stroom uitvalt en jouw kind daardoor zonder airconditioning moet slapen.

Temperatuur

Nu kun jij er misschien geen problemen mee hebben om urenlang in de zon te bakken; voor jouw kind is dit niet ideaal. Hij of zij kan namelijk niet genieten wanneer de mussen van het dak vallen. Dan kan dat resort met zwembad en privéstrand er nog zo mooi uitzien; als jij binnen moet hangen omdat je kleintje het te heet heeft, heb je nog niets aan je reis.

Had ik maar nooit…  ‘Zo’n lange vliegreis met mijn drie kinderen gemaakt’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen