Dit item is onmisbaar als je reist met een baby (of peuter)

Baby Valéry de Voijs 2 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Wanneer jij deze zomer op reis gaat met je baby, wil je je leven zo gemakkelijk mogelijk maken. Met een (opblaasbaar) vliegtuigbedje voor jouw baby, zorg je ervoor dat je baby lekker kan slapen tijdens de reis. Niet alleen fijn voor je kind; maar ook minder stressvol voor jou. 

Vliegen met je baby

Reizen met een baby is al stressvol genoeg. Daar weet ik alles van. Ik schrijf namelijk niet alleen voor Famme; ik ben daarnaast ook werkzaam als stewardess. Tijdens mijn vluchten zie ik ouders regelmatig worstelen met hun kind. Toch hoeft reizen met je kind niet altijd hectisch te zijn. 

Nu hoor ik je denken: “Waarom moet ik zelf een opblaasbaar bedje meenemen als mijn vliegmaatschappij reiswiegjes aanbiedt?” Bij de meeste maatschappijen is het inderdaad mogelijk om gebruik te maken van een reiswiegje of bassinet. Toch zitten hier een aantal haken en ogen aan. Dit wiegje moet van te voren gereserveerd worden. Daarbij zijn er maar een aantal wiegjes beschikbaar.

Ten slotte is het vliegpersoneel streng wanneer het op de voorwaarden aankomt. Er zijn namelijk restricties voor de leeftijd, gewicht en lengte van je kind. Deze restricties verschillen per vliegmaatschappij. Bij KLM geldt bijvoorbeeld dat je baby op de dag van de reis niet langer mag zijn dan 65 centimeter én niet zwaarder mag zijn dan tien kilo.

Bij Emirates gelden er net wat andere regels: deze wiegjes zijn ontworpen voor kinderen tot twee jaar. Baby’s mogen echter niet zwaarder zijn dan 11 kilo. Daarbij zijn de wiegjes (in economy en business class) 74,93 cm lang, 33.03 cm breed en 16,51 cm diep. Wanneer je baby niet in de bassinet past, mag het vliegpersoneel het gebruik van deze bassinets weigeren. Je baby moet namelijk met gestrekte benen in het wiegje passen. Wanneer je baby zijn beentjes moet buigen om er in te passen, mag het vliegpersoneel het gebruik van zo’n wiegje weigeren.

Trust me: als stewardess heb ik het vaak zien gebeuren. Ouders dachten dat de bassinet groot genoeg was voor hun baby, maar werden tijdens de vlucht teleurgesteld en zaten vervolgens zestien uur lang met hun baby op schoot.

Opblaasbare vliegtuigbedjes

Om teleurstellingen te voorkomen wil je goed voorbereid zijn. Een (opblaasbaar) vliegtuigbedje kan dan een goed alternatief zijn. Op die manier heb jij je handen vrij en zal je kind rustig kunnen slapen. 

Aangezien de vliegtuigbedjes opblaasbaar zijn, neemt het niet veel ruimte in beslag. Daarbij zijn ze zacht en comfortabel waardoor je baby lekker kan slapen tijdens de reis. Let er even op dat het gebruik van de vliegtuigbedjes niet is toegestaan tijdens het opstijgen, taxiën en landen.

Ten slotte zijn de vliegtuigbedjes in allerlei soorten en maten beschikbaar: van een paar tientjes tot dure exemplaren. Wij zetten een aantal fijne vliegtuigbedjes op een rij:

Wick Wings

Eén van de meest bekende vliegtuigbedjes zijn de opblaasbare exemplaren van Wick Wings. Deze bedjes worden goedgekeurd door KLM en Etihad. De bedjes zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en worden voor drie tientjes aangeboden op Bol.com.

CoziGo (Fly Babee)

Als jij deze zomer met Emirates reist, is het helaas niet toegestaan om een eigen vliegtuigbedje mee te nemen. Het is dan dus extra belangrijk dat je van te voren een bassinet reserveert. Emirates geeft echter wel toestemming om een cover van CoziGo (Fly Babee) te gebruiken. Dit is een cover die je over de Bassinet kan plaatsen waardoor je baby minder last heeft van licht en geluid. Deze covers zijn niet beschikbaar in het vliegtuig en zul je dus zelf moeten aanschaffen.

Fly Tot

Wanneer jij met Etihad vliegt, kun je gebruik maken van de opblaasbare vliegtuigbedjes van Fly Tot. Deze zijn te gebruiken vanaf nul tot negen jaar. Let er hier ook weer op dat de bedjes tijdens het opstijgen, taxiën en landen goed opgeborgen moeten zijn.

Plane Pal

De bedjes van Plane Pal zijn erg populair en worden geaccepteerd door veel vliegtuigmaatschappijen als KLM, Etihad, Singapore Airlines en nog vele andere maatschappijen.

Maak vliegen met jonge kids een stuk makkelijker met deze tips van stewardessen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme