Maak vliegen met jonge kids een stuk makkelijker met deze tips van stewardessen!

Eropuit Eva ten Wolde 29 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Drukke terminals, krappe zitplaatsen en de stress tijdens het inchecken. Tja, vliegen kan aardig op de zenuwen werken… En als je een ongeduldige peuter óf kleuter aan het rijtje toevoegt, dan is de chaos al helemaal compleet. Het is – thank goodness – evengoed mogelijk om zonder zorgen op vliegvakantie te gaan met koters. En dat allemaal dankzij deze tips van ervaren stewardessen!

Dit zijn zes fantastische tips voor ouders die met kleine kinderen vliegen

Ready, set, go, kiddo.

1. Kies de ideale vlucht uit

Als je iets níét wilt doen tijdens je vakantie, dan is het overstappen met kinderen. Het hele riedeltje van rennen en sjouwen begint dan opnieuw. Een rechtstreekse vlucht kost meer geld, maar scheelt ook heel veel stress. Ik kan je garanderen dat je geen spijt krijgt van die paar tientjes extra.

En het kan ook zeker geen kwaad om de vliegtijden goed in de gaten te houden. Het is natuurlijk het prettigste als je vliegt rond de tijd dat je kind – normaalgesproken – slaapt. Dan is er ook minder kans op zeuren en huilen…

2. Check ruim op tijd in

Het lijkt misschien een overbodige tip, maar het is en blijft een feit dat kinderen de boel aardig kunnen ophouden. Er moet plotseling nóg een plasje worden gepleegd of er zijn tranen met tuiten om een snoepje.

Is het mogelijk om online in te checken? Zeker doen! Dan heb je waarschijnlijk ook nog veel keuze qua zitplaatsen in het vliegtuig. De eerste rij is vaak de beste optie, want daar heb je de meeste beenruimte. En dat betekent extra ruimte voor de kinderen om te spelen.

3. Bereid je kind voor op de vlucht

Het is best spannend om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Zeker als het de eerste keer is! Probeer je kind om deze reden van te voren voor te bereiden op de reis die in het verschiet ligt.

Lees boekjes over vliegen; bekijk plaatjes en filmpjes van vliegtuigen en geef uitleg over de reis. Laat het niet pas over je kind heenkomen op het moment van vertrek. Dat is nogal overweldigend…

4. Neem iets mee om op te kauwen

Het opstijgen en landen van een vliegtuig kan voor oorpijn zorgen. Dit komt door het luchtdrukverschil. Het is natuurlijk lastig om dit uit te leggen aan kleine kinderen…

De pijn aan de oortjes kan even schrikken zijn, maar kan gelukkig wel worden verholpen door op iets te kauwen. Zorg ervoor dat je een kauwsnoepje of bijtring in je handbagage hebt.

5. Neem beloningen voor je kind mee

Kinderen zijn gek op verrassingen en cadeaus. Het kan om deze reden goed werken om je kind ieder uur van de vlucht te belonen met een klein cadeautje. Een héle goede reden voor je kind om zich voorbeeldig te gedragen!

En dit hoeven absoluut geen peperdure spullen te zijn. Het kan een nieuw kleinigheidje zijn, maar ook oud speelgoed dat je kind inmiddels was vergeten…

6. En vergeet deze spullen niet in je handbagage te stoppen!

Er zijn een aantal dingen die je niet wilt missen als je met kinderen in het vliegtuig zit. En dat zijn…

  • Een voorraad billendoekjes en luiers
  • Een tablet met koptelefoon
  • Potloden en papier/kleurplaten
  • Water, water en nog eens water
  • Snacks met weinig suiker
  • Plastic zakjes voor troep

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

15 Tips for Flying with Toddlers and Young Kids

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen