Angst om alleen te zijn moet nooit een reden zijn om een relatie niet durven te verbreken

Relatie Gina Koninkx 30 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Je vraagt je af of je ooit nog een andere partner zal vinden, je wilt graag zwanger worden of je voelt je niet sterk genoeg om alleen te zijn. Het zijn allemaal gedachten die door je hoofd kunnen dwalen als je eigenlijk je relatie wilt verbreken. En die redenen zijn voor jou zó belangrijk dat de angst om alleen te zijn overheerst. Maar geloof ons, dat mag nooit een reden zijn om een relatie niet te verbreken.

Angst om alleen te zijn is geen reden om een relatie aan te houden

Je bent echt niet de enige. Als je twijfels hebt over je relatie gaat er van alles door je hoofd. Is het wel de goede keuze en kan ik het wel aan? Laat deze angst om alleen te zijn niet van invloed zijn op dit proces. Dat zal je alleen maar tegenhouden en je relatie wordt er ook niet beter op.

Waarom ben je zo bang om alleen te zijn?

Is een belangrijke vraag om jezelf te stellen. Veel mensen kunnen dit wel herkennen: bang zijn dat je nooit meer een andere partner vindt, dat je geen partner meer vindt op tijd om kinderen te krijgen, dat je niet zelfstandig genoeg bent en een ander nodig hebt om je te ondersteunen. Angst om het te zwaar te krijgen als alleenstaande ouder als jullie al kinderen hebben of angst dat de ander misschien weer gelukkig gaat worden met iemand anders. Herkenbaar? Laat dit los.

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, daarom hier een aantal tips: Zo krijg je weer vertrouwen in jezelf na de break-up

Praat over je gedachten

Als je al deze angsten loslaat, en we begrijpen dat dat echt heel lastig is, kun je terug naar de kern. Waarom werkt de relatie niet meer voor jou? Kun je je voorstellen dat je toekomst er weer wat gelukkiger uitziet zonder de ander? Je kunt deze vragen beter beantwoorden als je gedachten die worden beheerst door angst loslaat.

Lastig? Praat hierover met een psycholoog, die kan orde in de chaos in je hoofd scheppen. Het is misschien ook een idee om een vriendin die eerder een break-up heeft doorgemaakt om haar mening te vragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen