Zo krijg je weer vertrouwen in jezelf na de break-up

Mind Inga Stoit 5 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Als je een langere tijd samen bent geweest is het pijnlijk om weer alleen te zijn. Een break-up kan erg schadelijk zijn voor je zelfvertrouwen. Het kan namelijk best zo zijn dat je jezelf niet meer zo goed kent zonder je partner.

Met deze tips krijg je weer vertrouwen in jezelf:

Sta verdriet toe

Stop je verdriet niet weg, want het komt anders sowieso naar boven. Jullie waren samen om een reden en ondanks dat de liefde verbroken is heb je er wel veel van geleerd. Geef jezelf toestemming om kwetsbaar te zijn, treuren hoort hier nu eenmaal bij.

Creëer een fijne plek om te zijn

Sommige mensen rennen van de ene in de andere relatie. Dit is niet perse een slechte zaak maar je kunt ook eerst wat tijd voor jezelf nemen. Wees lief voor jezelf. Maak je woning een fijne plek om te zijn. Je relatie liep misschien niet volgens plan, maar dat is geen reden om jezelf te kwellen met verdriet.

Omring jezelf met geliefden

Denk aan vrienden en familie. Als je fijne mensen om je heen hebt is dit top om je zelfvertrouwen op te krikken. Zij laten je namelijk inzien hoe lief en leuk je bent. Onderneem iets leuks met hen, je zult zien dat je je hierna stukken beter voelt.

Verslons jezelf niet

Er is niks mis met een Netflix marathon in je allerlelijkste pyjama. Maar zorg er wel voor dat je er niet iedere dag zo bij loopt. Trek iets fijns aan, verwaarloos jezelf niet, poets je tanden, kam je haren en lach de wereld tegemoet! Self-care zorgt voor zelfvertrouwen in jezelf.

Pak je oude hobby’s op

Het zou goed kunnen dat je oude hobby’s hebt verwaarloost omdat je een relatie kreeg. Je hebt nu de tijd om die hobby’s weer op te pakken en om hier voldoening uit te halen. Ooit heb je hier namelijk veel plezier uit gehaald en dat kan nu zomaar weer het geval zijn.

LEES OOK: 6 Tekenen dat je in een ongezonde relatie verkeert.

Let op je gedachten

Vrijwel iedereen is geneigd om negatief tegen zichzelf te spreken. Je kunt jezelf bijvoorbeeld allerlei zaken kwalijk nemen en jezelf de schuld geven van de break-up tussen jullie. Vervang deze negatieve gedachten voor positieve gedachten. Wees wat liever voor jezelf in plaats van zo streng.

Wees aardig voor jezelf

Dit puntje lijkt op bovenstaande. Het heeft geen nut om jezelf te straffen. De relatie is weliswaar niet gelukt maar dat betekent nog niet dat er iets mis is met jou. Laat je niet minderwaardig voelen en kijk naar wat je geleerd hebt van deze relatie. Maar maak je niet te druk over de ‘fouten’ die je gemaakt hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme