Gina Koninkx
Gina Koninkx Opvoeden 8 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

De love bombing methode: waarom je het zou moeten proberen bij je kids en hoe het werkt

Momfluencer Clemmie Hooper van het account Mother of Daughters heeft inmiddels bijna 700.000 volgers op haar platform. Niet zo gek dat er naar haar wordt geluisterd als ze het heeft over haar opvoeding. Onlangs deelde Clemmie dat ze gebruik maakt van de love bombing techniek en wij doken wat dieper in op dit onderwerp.

Moeders die raadt geven op Instagram. Ongelofelijk populair zijn ze. Clemmie is een bekende momfluencer en had het over de methode van Oliver James die love bombing wordt genoemd.

Wat is love bombing?

Clemmie heeft over de love bombing techniek gelezen in het boek van psycholoog Oliver James. Kort samengevat wordt love bombing daar op deze manier uitgelegd: ‘the concept of giving them the intense experience of feeling completely loved and in control.’ Dat wil zeggen dat je een bepaald tijdbestek (kan variëren van een paar uur tot een heel weekend) volledige aandacht geeft aan je kind en alleen maar liefde geeft.

Oliver schreef hier een boek over genaamd Love Bombing: Reset Your Child’s Emotional Thermostat back in 2012. Daarin legt hij uit dat deze methode een kind kan helpen bij gedragsproblemen en emotionele disbalans.

Voor welke kinderen is love bombing een goed idee?

De methode is geschikt voor alle kinderen maar werkt specifiek goed bij kinderen vanaf drie jaar oud tot hun vroege tienerjaren die in meer of mindere mate last hebben van gedragsproblemen. Dat kan variëren van hyperactiviteit tot het hebben van slaapproblemen.

Hoe werkt de love bombing techniek?

Er is een verschil tussen love bombing en ‘gewoon’ spenderen van tijd met je zoon of dochter. Bij love bombing heeft het kind namelijk de leiding. Hij is of zij bepaalt wat er gebeurt. Kondig dat ook van te voren aan. Leg uit dat jullie de komende uren (of het hele weekend) veel tijd doorbrengen samen en dat hij of zij mag zeggen wat jullie gaan doen (wel iets realistisch natuurlijk).

Het doel is om jouw kind te laten voelen dat je volledige aandacht bij hem/haar is en dat meegaat in wat je kind wil doen (van buiten spelen tot picknicken in het park). Laat je telefoon ook echt achterwege en laat je niet afleiden door andere zaken. Je hebt tenslotte beloofd om er volledig voor je zoon of dochter te zijn op dat moment. Doe dat dan ook.

Gebruik de love bombing techniek bij voorkeur echt 1 op 1. Jouw partner kan dit een andere keer met jullie kind doen.

Wat zijn de effecten van love bombing?

Ouders die deze methode gebruiken of hebben gebruikt zijn ervan overtuigd dat ze na de love bombing methode een betere communicatie ervaren tussen ouder en kind. Daarnaast laten hun kids over het algemeen een verbetering zien in hun gedrag (als daar problemen waren).

Clemmie Hooper zelf zegt dat ze zich door de techniek emotioneel veel meer verbonden voelt met haar dochters. Het enige wat jij er voor hoeft te doen is tijd en aandacht geven dus waarom zou je dit niet eens proberen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme