Verrassend anders: 6 alternatieve manieren om paaseieren te zoeken

Peuter Kiki Meijer 31 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Nog even en dan mag jij de paaseitjes weer gaan verstoppen voor de kids. Het is een terugkerende traditie waar kinderen altijd veel plezier aan beleven. Alleen om dit elk jaar op dezelfde manier te doen is maar saai, daarom geven wij je zes alternatieve manieren om paaseieren te zoeken.

Paaseieren zoeken in 2023 mag wel wat meer spice krijgen. Daarom hebben wij voor jouw een aantal leuke manieren bedacht om het even net wat anders aan te pakken dit jaar.

Paaseieren zoeken 2023

Jij bent er misschien even druk mee, maar je kinderen zullen deze zoektocht niet snel vergeten.

1. Het gouden paasei

Kinderen houden ervan om een spel te winnen. Laat staan als daar een speciale prijs aan verbonden zit. Wie het bijzondere gouden ei vindt tijdens het spel, wint iets extra’s.

Denk aan een grote chocolade paashaas of een extra mooi paasmandje voor volgend jaar. Je kan het gouden ei zelf verven of uitprinten en op een chocolade paasei plakken. Geef er jouw eigen creatieve draai aan.

2. Paasei speurtocht

Een beetje uitdaging is leuk en een speurtocht is daar een goed voorbeeld van. Maak een kaart waar de eieren verstopt liggen. Plak op elk ei een letter. Wanneer de kinderen alle eieren hebben gevonden, moeten zij met de letters op de eieren een woord maken wat te maken heeft met Pasen.

Het is een leuk samenwerkingsverband en als het woord goed geraden wordt, staat er een leuke prijs op hen te wachten. Maak het je kind niet te moeilijk natuurlijk.

 

3. Glow in the dark

Wil jij het wat spannender maken tijdens de paasei zoektocht? Ga dan samen met je kids paaseitjes zoeken in het donker. Doe de lichten uit en koop lichtjes voor in de eieren of verf ze met glow in the dark verf.

4. Bingo

Bingo! Maak zelf een bingokaart en print deze uit. Plak op elk chocolade eitje een andere sticker of een ander figuurtje. Wie er als eerst een horizontale of verticale lijn met eitjes vindt, heeft een bingo. Het voorbeeld hieronder is een erg leuke optie.

5. Draai de rollen om

Draai de rollen is een keer om. Laat je kinderen de eieren verstoppen en jij mag ze daarna gaan opsporen in huis. Verkleden als de paashaas met een mand vol eieren vinden ze hartstikke leuk. Als de eitjes van chocola zijn moet je ze naderhand waarschijnlijk wel weer inleveren.

6. Wedstrijd

Een échte paaswedstrijd is het pas wanneer er tijdsdruk achter zit. Daar houden kinderen wel van. Stel een tijd van bijvoorbeeld vijf minuten waarin je kids zoveel mogelijk eieren moeten zoeken.

Wie er binnen de tijd de meeste eitjes heeft gevonden is de winnaar en krijgt een leuke extra paasprijs.

DIY: 7 x de leukste knutselwerkjes voor Pasen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme