5 x DIY speurtochten zodat jouw kind een onvergetelijk verjaardagsfeestje heeft

Kinderen Gina Koninkx 6 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Zelf een toffe speurtocht organiseren voor een kinderfeestje hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze vijf speurtochten zijn makkelijk te organiseren en ook nog eens low budget. Je kunt er zelf nog alle mogelijke thema’s aan geven, wij hebben alleen wat voorwerk gedaan.

1. Speurtocht met foto’s

Een speurtocht op basis van foto’s is ook nog leuk voor kleine kindjes en zorgt ervoor dat alle kinderen interactief meedoen. Omdat ze continu alert moeten zijn om het herkenningspunt te zoeken rennen ze hopelijk wat minder snel alle kanten op. Bij vertrek krijgen de kinderen een envelop mee met een aantal foto’s. De foto’s moeten ze op de route zien te zoeken in het echt. Maak bijvoorbeeld een foto van een herkenbare wipkip in een speeltuin. Voor oudere kinderen kun je de speurtocht natuurlijk nog een tandje moeilijker maken en objecten fotograferen die wat meer verstopt zitten.

2. Speurtocht met een schatkaart

Maak een ouderwetste schatkaart met daarop de route die de kids moeten wandelen. De eindbestemming geef je natuurlijk aan met een groot rood kruis. Zorg er wel voor dat de route herkenbaar is want met alleen één lijn kom je niet zo ver. Teken hier en daar wat herkenningspunten op de map. Bij het eindpunt zet je een enorme kist klaar met daarin een cadeautje voor de kinderen.

3. Vossenjacht

Een vossenjacht blijft nog steeds een ontzettend leuke speurtocht voor kinderen. Je moet daarvoor wel een aantal mensen regelen die een paar uur verkleed op één punt blijven staan. De kinderen moeten op zoek naar de verklede personages en voeren bij elk punt een opdracht uit. Als deze goed is uitgevoerd krijgen ze één letter. Aan het eind van de speurtocht vormen deze letters samen één woord. Dat is de plek waar ze het eindpunt (en hun cadeautjes) kunnen vinden.

4. Expeditie Robinson

Creëer net als bij de echte Expeditie Robinson twee teams (kamp Noord en kamp Zuid). Alle kinderen lopen tegelijk van de ene naar de andere opdracht om daar tegen elkaar te strijden. Bij elk punt moeten ze Expeditie Robinson gerelateerde opdrachten uitvoeren. Hier kun je van alles voor bedenken. Van het eten van regenwormen (dropveter geweekt in thee) tot het afleggen van een mini parcours in het bos. Je kunt van alles verzinnen om in het thema te blijven. Hang verspreid over de route Expeditie vlaggen op en laat beide teams hun eigen hoofdband dragen. Vet!

5. Puzzeltocht

Bij een puzzeltocht verzamelen de kinderen op elk punt een puzzelstukje als ze de opdracht goed hebben uitgevoerd. De puzzel vormt uiteindelijk een foto van het eindpunt. Op deze plek vinden de kinderen een verrassing. De puzzel kun je van te voren laten maken bij bijvoorbeeld HEMA.

En dit zijn de leukste kleine cadeautjes om in de schatkist te verstoppen:

7 x budget uitdeelcadeautjes die elk kinderfeestje compleet maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme