De lekkerste recepten voor pannenkoeken vind je in het e-book ‘Jim Bakkum bakt’

Recepten Sharon van der Werf 19 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Wist je dat een op de drie Nederlanders minstens één keer per maand pannenkoeken eet? Vanavond is er in elk geval geen onenigheid over wat er op tafel komt. Het is namelijk Nationale Pannenkoekendag en dat moet gevierd worden met een flinke stapel oerhollandse pannenkoeken.

Speciaal om Nationale Pannenkoekendag te vieren, lanceert Jim Bakkum samen met Nutella® het e-book Jim Bakkum bakt. Het wordt een e-book vol lekkere recepten waar je flink wat inspiratie uit kunt halen.

Pannenkoeken bakken met Jim Bakkum

Naast lekkere recepten van zijn favoriete pannenkoeken, komt ook het gezinsleven van Jim Bakkum naar voren in het e-book. Hij deelt een aantal persoonlijk anekdotes en avonturen in de keuken. “Bij ons thuis bakken we op vrijdagmiddag meestal pannenkoeken als de kids van school komen”, vertelt Jim bijvoorbeeld. “Na de schoolweek betekent dit voor de kinderen echt: weekend!”

Jim Bakkum bakt, pannenkoeken recept voor nationale pannenkoekendag

De favoriete pannenkoeken van Jim hebben vaak Nutella als topping of als vulling. “Nutella wordt nog veel gezien als spread voor de boterham, maar is ook hartstikke lekker op een pannenkoek,” aldus Aline van Goethem, brand manager bij Nutella.

Om alvast een voorproefje te geven van deze heerlijkheid, delen we graag een van de recepten die je in het e-book kunt vinden. Maar pas op: dit recept met kwark, vers fruit en Nutella zorgen er sowieso voor dat je gaat watertanden. Het recept is voor vier personen.

pancake cereals van Jim Bakkum

Pancake cereals met Nutella en kwark

Voor de cereals

  • 100 gram boekweitmeel
  • 2 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • roomboter of margarine

Ook nodig

  • 60 gram Nutella
  • 250 gram volle kwark
  • vers fruit naar keuze

Aan de slag!

Meng het boekweitmeel, bakpoeder en snufje zout in een grote mengkom. Voeg de melk en eieren toe, en meng het geheel met een handmixer tot een glad beslag.

Schenk het beslag in een spuitfles of spuitzak. Verwarm een klontje boter of margarine in een koekenpan op middelhoog vuur. Spuit met het beslag rondjes van ongeveer 2cm in de pan. Laat de pannenkoekrondjes rustig garen, tot de bovenzijde niet meer vloeibaar is. Draai de pannenkoekrondjes om en bak de andere zijde tot deze goudbruin is. Herhaal tot het beslag op is.

Schep de kwark in een kom. Voeg in het midden de pancake cereals toe, met daar bovenop 15 gram Nutella per persoon. Garneer met vers fruit.

Download hier Jim Bakkum bakt

Benieuwd naar nog meer recepten voor de lekkerste pannenkoeken? Download dan via deze link nu gratis het Jim Bakkum bakt e-book, en laat je verrassen door de lekkerste recepten.

Volgens een Harvard-arts is dít het beste ontbijt om iedere dag te eten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme