Voor de lekkerste pantosti gebruik je geen boter, maar iets héél anders!

Eten Inga Stoit 29 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Een tosti uit de pan -oftewel de pantosti – is heerlijk. De gesmolten kaas en het krokante brood zijn een traktatie op je tong. Meestal bedekken we de pan met een laagje boter (anders koekt alles zo lekker aan). Maar er is eigenlijk iets anders wat je maar beter kunt gebruiken.

Deze tip tilt je pantosti naar een hoger niveau!

Dit heb je nodig voor de lekkerste pantosti

Een anti-aanbakpan, brood, kaas en last but not least: mayonaise. Dit is hoe je te werk gaat: Pak een pannetje en plaats deze op middelhoog vuur. Normaal gesproken pak je nu een flink stuk boter, maar dat sla je deze keer over. Wat je wel doet is het volgende: pak twee sneetjes brood en smeer deze in met mayonaise.

Doe een boterham met de ingesmeerde mayonaise kant naar beneden. Hier doe je de kaas naar keuze op en dit bedek je met de andere boterham. Ook deze is ingesmeerd met mayonaise en de mayo-kant ligt on-top. Bak de tosti een paar minuten en draai hem daarna om, zodat ook de andere met ingesmeerde mayo-kant haar werk kan doen. Bak dit goudbruin.

Waarom is dit een succes?

Omdat mayonaise zich beter verspreid dan boter en een hoger rookpunt heeft. Dit wil zeggen dat het niet zo snel verbrandt als boter. En daarnaast zorgen de olie en het ei in de mayonaise voor een extra mooi goudbruin kleurtje. Want het oog wil ook wat toch? Probeer het vandaag nog, je zult ervan smullen!

Meer lekkere (en makkelijke) recepten:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme