Dankzij deze trucjes blijft je parfum de hele dag zitten

Beauty Chiara Izelaar 11 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Als je parfum opspuit hoop je natuurlijk dat het geurtje de hele dag blijft hangen. Toch is dit niet altijd het geval. Maar met deze trucjes blijft jouw favoriete geurtje de hele dag zitten!

1. Maak je huid vet

Wist je dat jouw favoriete geurtje veel langer blijft hangen als je huid een beetje vet is? Nu is het altijd raadzaam om je huid na een douchebeurt in te smeren met een verzorgende lotion. Gebruik het liefst een lotion die mild is qua geur, zodat je parfum overheerst. Je kunt de plekjes waar jij je parfum altijd op sprayt ook invetten met een likje vaseline.

2. Spray meteen na het douchen

De hitte van de douche zorgt ervoor dat je poriën open komen te staan. Als je na het douchen zo snel mogelijk je parfum opspuit zal de geur als het ware in je poriën trekken. En zal de geur dus langer blijven hangen! Op deze manier voorkom je ook dat je parfum vlekken op je kleding en/of sieraden achterlaat. Een echte win-win!

Lees ook: Kun je parfum die is veranderd van geur en kleur eigenlijk nog wel gebruiken?

3. NIET wrijven!!!

Menig vrouw wrijft haar polsen over elkaar om haar luchtje ‘te verspreiden’ over beide polsen. Maar dit ‘trucje’ werkt juist averechts. De geur ontwikkelt zich sneller, waardoor de de topnoten in de parfum sneller verdwijnen. Je geurtje kan anders ruiken en zelfs vervagen. Spray dus een beetje parfum op beide polsen om de geur zo lang mogelijk de behouden!

4. Mik op je puls punten

De plekjes waar je je hartslag kunt voelen noem je puls punten. Hier liggen je aderen dicht tegen de huid en is de temperatuur van je bloed perfect om parfum aan te brengen. De meest strategische plekjes zijn je slaap, achter je oorlel, je hals, je polsen, je elleboog en je knieholtes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme