Deze 4 dingen doen we allemaal weleens in onze relatie terwijl het eigenlijk niet fair is richting onze partner

Relatie Gina Koninkx 18 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

We hebben allemaal zo onze mindere momenten maar dat betekent nog niet dat we dat op onze partner mogen afreageren. Echter, soms gebeurt dat toch. Je weet achteraf dondersgoed dat jij fout zat maar toegeven: ho maar. Je bent niet de enige want we behandelen onze partner allemaal wel eens niet zo fair. Oeps.

Dit doen we allemaal in onze relatie

Ook jij krijgt regelmatig verweten dat je de autosleutels weer eens bent kwijtgeraakt. Wat een heerlijk gevoel als je partner er dan toch achterkomt dat hij of zij ze zelf is verloren. Andersom kun jij je partner ook wel eens onredelijk behandelen. Komen deze vier dingen je soms herkenbaar voor?

1. Geïrriteerd zijn omdat je partner van niks weet terwijl jij nog niks hebt verteld

In geuren en kleuren vertel je over het gezellige etentje dat jou dit weekend te wachten staat. Je partner geeft aan hier nog niks vanaf te weten waarop jij boos reageert dat je dat al minimaal honderd keer hebt verteld. Na een tijdje realiseer je je ongetwijfeld dat je inderdaad nog niet had verteld dat dit diner op de planning stond. Maar nu nog toegeven? Jij houdt tóch maar gewoon vol dat je het al hebt verteld. Ai.

2. Boos zijn omdat de complimenten volgens jou niet lief genoeg zijn

Je zit al even naar complimenten te vissen en als je lief dan een complimentje geeft, is het niet goed genoeg. Je wilt niet horen dat je er mooi uitziet maar dat je er va-va-voom wauwzers uitziet. Begrijpt je partner toch wel?! Kinderachtig dat jij bent (ja, dat mag je best even horen) kun jij een uur gaan zitten chagrijnen omdat het compliment niet lief genoeg was.

LEES OOK: Een stabiele en goede relatie: 5 x tips van een psycholoog

3. Je aan hem of haar ergeren om de kleinste dingen

Normaal gesproken heb je nooit last van het lichte gesnurk van je partner in bed maar o wee als jij chagrijnig bent. Dan zijn de muren te dun en je slaapuren te kort. Recalcitrant als jij bent, begin je het komende uur alleen maar te draaien en te zuchten in bed zodat je partner duidelijk merkt dat het je irriteert. Flauw!

4. Boos zijn als je partner niks lekker meeneemt van de supermarkt

Je lief vroeg het nog zo: moet ik wat voor je meenemen van de winkel? Jij hebt zelf nee gezet maar eigenlijk wíl je het wel en ga je er gewoon vanuit dat jouw partner begrijpt dat hij of zij wat voor jou moet meenemen. Als je partner terugkeert van de supermarkt ben je enorm geïrriteerd door het feit dat er niks lekkers in de tassen zit. Niet zo fair. Volgende keer gewoon zeggen dat je wél wat wilt of zelf hobbelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen