Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Eten 16 jul 2020

Dol op de Italiaanse keuken? Dit is wanneer je kleintje pizza mag gaan eten

Zijn jij en je partner dol op de Italiaanse keuken? Dan kunnen jullie vast niet wachten tot jullie kroost daar ook van kan meegenieten. Zo worden jullie pizza avondjes nóg veel leuker dan ze al waren: compleet en met het hele gezin. Maar vanaf welke leeftijd mogen kids deze Italiaanse specialiteit eigenlijk eten?

Pizza eten

Vanaf het moment dat ze geboren worden verheug jij je al op de dag dat je ze kennis kan laten maken met de Italiaanse keuken. Tot die tijd moeten ze zich eerst nog door liters melk, potjes Olvarit en fruithapjes heenwerken. Maar áls het dan eenmaal zo ver is weet jij dat de smaaksensatie giga goed zal zijn.

De vraag is: vanaf welke leeftijd mogen kindjes pizza eten? Je vraagt je natuurlijk af of het niet te vettig is (toegegeven, een beetje wel dus neem dit artikel vooral met een korreltje zout) en of ze het goed kunnen eten. Volgens een aantal doktoren is het in ieder geval goed om te wachten tot ze minimaal één jaar oud zijn (en dat is ook wel echt het minimum). Idealer zou zijn rond de vijftien maanden.

Belangrijk om op te letten

Het is in ieder geval belangrijk (vanwege het stikgevaar) dat je kindje zelfstandig kan zitten, zichzelf eten kunnen geven met een lepel of handen en dat ze al eerder smaken en texturen hebben ontdekt.

Zin in pizza met de kids? Duik dan samen de keuken in! Lekker voor de kids! #3 pizza met Burrata, prosciutto en basilicum

Natuurlijk kun je ook rekening houden met wat je op de pizza doet en wat voor pizza het is. Maak het lekker zacht en voorkom grote stukken als topping. Ook kun je het best zo min mogelijk zout gebruiken. Pureer bijvoorbeeld zelf wat tomaatjes voor de bodem in plaats van tomatensaus uit een pot te gebruiken. Nou mmmm, kom maar door met die pizza!

Reageer op artikel:
Dol op de Italiaanse keuken? Dit is wanneer je kleintje pizza mag gaan eten
Sluiten