Even een momentje voor jezelf: 5 x inspirerende podcasts voor moeders

Lifestyle Maaike van de Graaf 11 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Het kan heerlijk ontspannen zijn: ‘s avonds op de bank een podcast op zetten. Maar welke luister je dan? Nou, keuze genoeg. Er bestaan namelijk een hoop inspirerende podcasts speciaal voor moeders (in spé). Benieuwd? Wij zetten ze op een rijtje.

Zodat je heerlijk even een momentje voor jezelf kan hebben.

Podcasts voor moeders

Het is voor veel ouders een ontspannen moment van de dag: de kinderen liggen op bed en je hebt eindelijk even de tijd om iets voor jezelf te doen. Dan kun je natuurlijk een boek lezen, de televisie aanzetten óf een podcast luisteren. Duik lekker op de bank, zet een podcast aan, sluit je ogen en luister naar inspirerende verhalen.

Mocht je benieuwd zijn welke podcasts dan leuk zijn om te luisteren? Check dan onderstaande opties, die speciaal voor moeders (in spé) zijn.

Om in weg te duiken: 7 x prachtige boeken over het moederschap

1. Ik ken iemand die

Presentatrice Nynke de Jong is moeder en vertelt in haar podcast Ik ken iemand die over opvoeden, kinderen en ouderschap. Ze interviewt experts over uiteenlopende onderwerpen en geeft handige opvoedtips. Ook schroomt ze niet af en toe de rauwe kant van het moederschap aanbod te laten komen.

2. Mompoint

In Mompoint praat Marije over haar gedachtes rondom het ouderschap. Ze is zelf moeder en deelt dan ook haar persoonlijke ervaringen. Ook bespreekt ze adviezen en tips over het vinden van een juiste balans tussen werk, gezin en jezelf. Haar doel? Het leven voor moeders nog leuker en makkelijker maken.

3. PloeterMoeders Club

Mary-Lou is moeder van drie kinderen en noemt zichzelf af en toe een echte ploetermoeder. Ofwel, een moeder die probeert alle ballen hoog te houden. Maar… Dat kan natuurlijk niet altijd. Mary-Lou spreekt daarom openhartig over haar struggles rondom het moederschap en bespreekt diverse worstelingen. Uiteraard deelt ze ook de bijzondere kanten van het ouderschap.

7x De lekkerste luisterboeken die je tijdens de vakantie had willen lezen

4. The Real Deal

Dat het moederschap gepaard kan gaan met wat uitdagingen, weet ook therapeut Tilda Timmers. In haar podcast The Real Deal behandelt ze worstelingen die iedere moeder zal herkennen. Door in gesprek te gaan met deskundigen verzamelt ze een hoop waardevol tips voor moeders.

5. Mindfulness voor moeders

Een podcast luisteren kan al behoorlijk ontspannen zijn, maar Mayke den Ouden doet er nog een schepje bovenop. In haar podcast bespreekt ze iedere aflevering een specifiek onderwerp over moederschap én krijg je ook nog wat oefeningen mee om je balans te herstellen. Op die manier krijg je een stukje meer rust in het hectische leven als moeder.

Liefdesadvies? Deze podcasts gaan over vlinders, liefde, relaties en problemen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme