Deze populaire babynamen van influencers hoor je zó vaak dat ze niet meer leuk zijn

Babynamen Julia van Buuren 17 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Influencers zijn aanweziger dan ooit en de keuzes die zij maken hebben dan ook veel invloed op hun volgers. Van de kleding die ze dragen, de vakantie die ze boeken tot aan de babynamen die ze kiezen. Babynamen van influencers zijn inmiddels zelfs zo populair geworden dat je sommige namen wel erg vaak voorbij hoort komen.

De webshop Made for Moments onderzocht wat de populairste babynamen van influencers waren in 2023.

Populaire babynamen van influencers

En wat blijkt? Een aantal namen zijn enorm gestegen in populariteit. Hoor jij deze babynamen ook steeds vaker in je omgeving?

1. Nowie

De populairste babynaam was Nowi of Nowie, dezelfde naam die Famke Louise en haar partner Denzel Slager aan hun kindje gaven. Sindsdien is er een 500 procent stijging geweest van de naam. Nówie Storm Slager werd op 9 januari 2022 geboren.

2. Revi

Op de tweede plaats komt Revi, de zoon van influencer Rebecca Denise. Deze naam steeg 371 procent. Revi Ilay werd bijna vijf jaar geleden geboren.

3. Mylo

De naam Mylo komt op de derde plek, deze naam is (mede) bekend geworden door Tess Muller die haar zoontje zo noemde. De populariteit van de naam steeg met 365 procent.

4. Coco

Coco, de dochter van Elise Boers en Wouter Peelen, is een geliefde meisjesnaam geworden en steeg met 365 procent in populariteit.

5. Jeppe

De naam Jeppe, ook wel bekend door Saskia Weerstand, steeg met 287 procent. Jeppe Dino Stroo werd op 4 februari 2018 geboren.

Zo kies je een babynaam

Ben je er zelf nog niet helemaal uit wat de mooiste naam is voor jullie ongeboren kindje? Er zijn verschillende manieren om inspiratie op te doen. Zo kun je bijvoorbeeld in je eigen omgeving kijken welke namen je wel of niet mooi vindt of op het internet zoeken naar namenlijstjes. Bovendien zijn er speciale apps die jou en je partner kunnen helpen met het kiezen van een babynaam.

Kies bijvoorbeeld een van deze apps:

  • Zwitzal Babynamen
  • Babyme
  • Babynamen NL

Hoe werkt het? Jij en je partner downloaden allebei de app en koppelen deze aan elkaar. Daarna kun je allebei swipen en daarmee aangeven welke naam je wel of niet mooi vindt. Wanneer je allebei een naam leuk vindt, is er een match en wordt deze naam toegevoegd aan een lijst. Deze kun je allebei inzien.

Déze babynaam werd immens populair door rapper Lil Kleine

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen