Déze babynaam werd immens populair door rapper Lil Kleine

Babynamen Julia van Buuren 15 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Noah, Emma of Sam; er zijn genoeg populaire babynamen te vinden. Maar er is één naam die sinds de komst van Lil Kleine zijn zoon ineens immens populair is geworden in Nederland. Je hebt de naam Lio namelijk vast wel eens voorbij horen komen.

Lío Zion Vaes Scholten, de zoon van rapper Lil Kleine, werd op 9 juni 2019 geboren.

Lio betekent kleine leeuw

De babynaam Lio is zowel een jongens als meisjesnaam. De naam is afgeleid van de naam Leo wat in het Grieks en Latijns (kleine) leeuw betekent. In Nederland wordt de naam vaker aan meisjes dan aan jongens gegeven, in Zwitserland en Duitsland worden daarentegen jongens juist vaker Lio genoemd.

Populaire babynaam

Het valt niet te ontkennen dat Lil Kleine invloed heeft gehad op de populariteit van de naam. Nadat Lil Kleine’s Lío in 2019 werd geboren, kregen achttien andere baby’s dezelfde naam. In 2020 kregen al 87 kinderen de naam Lio. En in 2022 dragen maar liefst 209 jongens deze naam. En dat terwijl in 2018 slechts twee jongens en drie meisjes Lio werden genoemd.

Lio en Lil Kleine

In de documentaire van Jorik Scholten, oftewel Lil Kleine, werd duidelijk dat hij zijn zoon lange tijd niet heeft gezien door een moeilijke band met Jaimie Vaes, de moeder van zijn kind. In januari liep er nog een rechtszaak vanwege een omgangsregeling met Lio.

Adam of toch Mohammed? Dit is de populairste babynaam van Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen