Gina Koninkx
Gina Koninkx Body 19 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

5 manieren om al het moois aan je postpartum lichaam te vieren

Gelukkig zien we een duidelijk verandering in de maatschappij waar je al snel het gevoel krijgt dat je er na je zwangerschap binnen de kortste keren weer hot uit moet zien. Totaal niet realistisch als je het ons vraagt en bovendien rijst hier de vraag: wat is mooi? Want een postpartum lichaam is prachtig.

Is het gegeven dat je net bent bevallen niet gewoon het mooiste wat er is? In dat geval moet je je lichaam juist omarmen en hoort een postpartum lichaam bij je. Vijf manieren waarop je al het moois aan je lijf met een postpartum belly kunt vieren vind je hier.

Op Instagram laten newborn mommy’s steeds vaker de realiteit zien (tot onze grote vreugde). Want het is uitzonderlijk dat je er na een week weer as vanouds uitziet. Je lichaam heeft enorm veel veranderen doorgemaakt en een kindje op de wereld gezet, logisch dat je lichaam niet meteen terugveert (als dat überhaupt ooit nog gebeurt).

1. Zoek vrouwen op die ook positief zijn

En dat kan op heel veel verschillende manieren, zowel in het echte leven als offline. Verwijder ten eerste op Instagram alle vrouwen waar je nu onzeker van wordt of die de realiteit na een bevalling niet laten zien. Die negativiteit heb jij helemaal niet nodig in je leven.

Aan de andere kunt kun je juist online (zeker als je het niet krijgt in je eigen omgeving) vrouwen vinden met wie je bijvoorbeeld een leuke app groep kan oprichten na jullie bevallingen om jullie (gelijke) ervaringen met elkaar te delen. Wie weet wat voor leuke mommy groepjes daar uit kunnen ontstaan.

Omring jezelf door vrouwen die ook trots zijn op hun lichaam en hoe ze eruit zien nadat ze een prachtig wondertje op de wereld hebben gezet. Als je continu wordt gevoed met meningen van mensen die alleen maar bezig zijn met zo snel mogelijk ‘back in shape’ raken wordt je daar echt niet vrolijker van.

2. Voed jezelf met kennis over dit onderwerp

En dan bedoelen we met name het meest fysieke deel. Het kan zo zijn dat je niet lekker in je vel zit na een bevalling en je niet per se de mindset hebt dat alles wel goed is zo. In dat geval kun je best meer leren over waarom het nu eenmaal wel vaak zo is. Wat hormonale veranderingen met je lichaam doen etc.

Daardoor leer je je lichaam beter begrijpen en snap je ook dat je postpartum lichaam echt tijd nodig heeft om te helen. Als je je lichaam (en haar veranderingen tijdens en na een zwangerschap) leert kennen leer je dat wellicht ook wel veel beter respecteren.

3. Ben lief voor je postpartum lichaam

Het is heel belangrijk dat je na een bevalling lief bent voor je postpartum lichaam. Dat klinkt een beetje cheesy maar het is echt zo. Rust voldoende uit en geef je lichaam lang genoeg de tijd om te herstellen van de bevalling, zowel mentaal als fysiek.

Verwen je zelf met fijne shampoo’s, ga lekker in de buitenlucht zitten en neem een warm bad als je even helemaal wil ontspannen.

4. Verban je weegschaal uit huis

We hebben al snel de neiging om op de weegschaal te kijken hoeveel zwangerschapskilo’s er bij zijn gekomen, maar ook hoe langzaam je die kwijtraakt. De enige manier om dat niet te doen is om je weegschaal te ditchen. Kijk niet naar cijfers maar voel gewoon zelf aan of je lekker in je vel zit of niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme