Puistjes op je rug? Deze tips werken goed tegen rug acne!

Gezondheid Chiara Izelaar 23 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Heb je een rode, geïrriteerde, brandende en jeukende puistjes op je rug? Dit zou wel ‘s rug acne kunnen zijn. De kliertjes in je rug zitten als het ware op elkaar gehoopt, waardoor ze meer olie en zweet produceren dan de andere klieren in je lichaam.

Vooral tijdens tropische dagen kan dit zorgen voor acne. Wat uiteraard super vervelend is. Wil jij zonder zorgen in je strapless jurkje rond paraderen? Lees dan verder

Puistjes op je rug

Met deze tips ben je binnen no time van die nare puistjes af!

1. Haren wassen

Wanneer je je haar wast met shampoo en conditioner, is het logisch dat je cosmeticaproducten langs je rug lopen. De voedende ingrediënten van je shampoo en conditioner zijn goed voor stralende lokken, maar kunnen de poriën in je huid verstoppen. Heb je je haren gewassen? Reinig je huid – en dan met name je rug – met een milde hydraterende zeep om verstopte poriën te voorkomen.

2. Spons

Sponsen zijn broedplaatsen voor bacteriën. Heb je een speciale rugborstel of schrob jij het bovenste deel van je rug – waar je nog net bijkomt – met een spons? Vervang deze dan om de 3 weken. Ja écht, om de 3 weken!

3. Scrubben

Scrubben zorgt ervoor dat de dode huidcellen je lichaam verlaten. Kijk je partner, je moeder of je beste vriendin lief aan en zorg ervoor dat je rug minstens 1 keer per maand een goede scrub beurt krijgt. En laat je rug vervolgens insmeren met een voedende, hydraterende lotion voor een nog smoother resultaat.

4. Smeren

Over smeren gesproken… Het is sowieso raadzaam om je rug na iedere douchebeurt in te smeren. Haal een lichaamsspray in huis, zodat je makkelijk bij je rug komt. Let eventjes op het etiket, je wil namelijk dat het goedje salicylzuur bevat. Dit lost vuil op dat vast komt te zitten in de poriën en heeft ook een ontstekingsremmend effect. Bye acne!

5. Sportbeha’s

Sportbeha’s zijn onmisbaar tijdens je workout – hello support! -, maar ze vangen onwijs veel zweet, en dus bacteriën op. Deze kunnen de olie in je huid en je poriën flink aantasten. Deponeer je sportbeha na het sporten altijd in de wasmand! Bovendien kan een te strakke (sport)bh voor wrijving en irritatie zorgen. Check dus eventjes of jouw sportbh niet te krap zit.

6. Hulplijn

Wil niets baten en wordt de acne heftiger? Ga dan ‘s naar de huisarts. Hij/zij kan je helpen met professioneel advies en eventueel doorverwijzen naar een dermatoloog.

Tiplijstje: deze skincare producten helpen tegen acné en een gevoelige huid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Womenshealth

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme