Dit is de reden waarom je baby altijd wakker wordt als je ‘m slapend weglegt

Kinderen Laurien Bleeker 13 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De tijd dat je baby slaapt is kostbaar, dat weet elke ouder. Je zal er dan ook alles aan willen doen om je kindje zo lekker mogelijk te laten slapen en het liefst niet in jouw armen, zodat je even je handen vrij hebt. Voor een wasje en een kopje koffie op de bank. Maar elke keer wanneer je je baby slapend weglegt, wordt ‘ie wakker…

Zo heb je letterlijk nooit je handen vrij. Er is een reden dat dit gebeurt en die leggen we met alle liefde aan je uit. Kan je baby heerlijk verder slapen en jij een me-time momentje pakken voor zolang het duurt.

Dit is de reden dat je kindje wakker schrikt

Als jouw mini-mensje heerlijk geborgen in jouw armen in slaap valt, dan is dat toch geweldig! Wat ook fijn zou zijn, is dat hij daarna rustig verder slaapt. Dus ook wanneer je hem daarna slapend in zijn bedje legt. En laat dat nou vaak het moment zijn waarop baby’s protesteren en opeens klaarwakker zijn. De reden daarvan kan de manier van wegleggen zijn: waarschijnlijk leg je eerst het hoofdje van je baby neer, let daar maar eens op. Maar baby’s hebben nog een gevoelig evenwichtsorgaan, dus dat roept een schrikreactie op. En daar wordt je baby natuurlijk wakker van. Probeer het dan ook eens andersom: leg eerst voorzichtig de billetjes en voeten van je baby neer en dan pas rustig het hoofdje. Doordat een ondergrond als eerste met het lijfje voelbaar is, zal je baby niet schrikken van de overgang van armen naar bedje.

In een diepe slaap brengen

Ook is het zo dat baby’s best even nodig hebben om diep in slaap te komen, voor baby’s kan dat zo oplopen tot een minuut of twintig. En hoewel we snappen dat je het liefst zo lang mogelijk geniet van de slaaptijd van je kindje, is het toch slim om de diepe slaap af te wachten. Dan wegleggen volgens bovenstaande methode en dat zorgt er, hopelijk bij jouw kindje ook, voor dat je mini blijft slapen én ook nog voor langere tijd slaapt. Het moment voor jou om even het huishouden aan te pakken of een rustig momentje voor jezelf te nemen met een boek, koffie en wat lekkers. Genieten!

Waarom is een veilig bed zo belangrijk voor een baby?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

slaaptipsvoorbabys

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme