Waarom me-time voor kersverse mama’s zo belangrijk is

Mind Laurien Bleeker 17 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Als je net mama bent geworden, wil je geen minuut van je baby’s zijde wijken, dat begrijpen we. Toch is het belangrijk om zo nu en dan wat tijd voor jezelf te reserveren. Pak je agenda erbij en plan wat me-time in, want we weten dat je het anders niet doet…

Me-time

Die me-time momenten zijn namelijk heel belangrijk voor jou als kersverse mama of papa. Het is best fijn om voor heel even uit de baby-bubbel te stappen en een momentje voor jezelf te nemen en wel om de volgende redenen.

1. Even niks hoeven

Als je net mama bent geworden, komt er van ontspanning weinig terecht. Je dagen zitten vol met voeden, knuffelen en verzorgen. Juist dan is het fijn om wat momenten voor jezelf te hebben, waarin je niets hoeft. Een wandeling kan al voldoening geven, of een lang en warm bad. Geef de zorg even door aan je partner bijvoorbeeld en ontspan.

2. Ontspanning zorgt voor een goede sfeer

Zit je vol spanning omdat je alleen maar aan het zorgen bent, of in ieder geval dat gevoel hebt? Plan dan zo snel mogelijk wat uurtjes voor jezelf in, om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Als je zelf ontspannen bent, bent je namelijk ook geduldiger en minder prikkelbaar.

3. Je geniet meer

Ben je ontspannen en jezelf niet vergeten, dan is alles weer leuker en kan je meer genieten. Je krijgt energie van het zorgen, in plaats van dat het je meer en meer vermoeid.

4. Je wordt steeds meer jezelf

Je nieuwe rol als mama vind je geweldig, maar je bent jezelf een beetje kwijt. Door goed voor jezelf te zorgen en me-time momenten in te plannen en dingen te doen die je leuk vindt, waar jij blij van wordt en energie uit haalt, zal je jezelf weer terugvinden en dat is fijn voor iedereen.

Volgens je sterrenbeeld moet je dít doen voor de ultieme ontspanning

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme