Kan ‘t ff wat minder? 6x tips om minder alcohol te drinken

Mind Valéry de Voijs 17 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Heel gezellig allemaal, die terrasjes, feestjes en leuke borrels. Maar je lichaam heeft er de laatste tijd misschien wel iets teveel onder geleden. Je hebt je misschien onder het mom van ‘ach, het is weekend’ of ‘work hard, play hard‘ net iets te hard laten gaan, en daar ervaar je nu de consequenties van. Let’s face it: je hebt teveel gedronken, en nu wil je minderen. Deze tips gaan je helpen om wat minder alcohol te drinken.

Toch niet zo gedisciplineerd om dat drankje af te slaan, of niet langs het terras te wippen? Dan ben je voor een gratis ruggengraat hier aan het juiste adres.

Tips om minder alcohol te drinken

Wist je dat het woord alcohol afgeleid is van het Arabische woord Al-Kuhl wat ‘Body-Eating Spirit’ betekent. Geen wonder dus dat alcohol verboden is in de (meeste) Arabische samenlevingen.

Toch kunnen we er op z’n tijd wel van genieten. Als je toch wilt minderen, heb je misschien wat aan deze tips

1. Schrijf het op

Schrijf op waarom je wilt minderen (of stoppen) met drinken. Bijvoorbeeld ‘fitter worden’, ‘gewicht verliezen‘ of ‘kosten besparen’ etc. Wat de redenen ook zijn, schrijf ze op en hang het in het zicht. Bijvoorbeeld tegen je spiegel of op je koelkast.

2. Zet een limiet

Er bestaan natuurlijk allemaal richtlijnen hoeveel alcohol je mag/kan drinken, maar in the end ken jij je lichaam het beste. Jij weet vast wat goed voor je is, en hoeveel wijntjes net teveel is. Zet een limiet waar jij je comfortabel bij voelt, en houd je daaraan.

3. Maak een alcoholdagboek

Houd bij hoeveel alcohol je drinkt. Misschien beetje confronterend op het begin, maar naarmate jij minder alcohol drinkt zul juist trots naar je dagboekje kijken. Het zal je in ieder geval een overzicht geven van hoeveel je eigenlijk drinkt in een week

4. Koop het niet

As simple as it sounds: je zult minder alcohol drinken als je het simpelweg niet in huis hebt. Heb je aankomend weekend een feestje? Dan wip je simpelweg langs de slijterij en haal je wat flesjes in huis. Voor de rest van week houd jij het bij water, thee of ijsthee.

5. Drink langzaam

Wen jezelf aan om langzamer te drinken. Zitten je vrienden alweer aan hun derde glas, ben jij nog met je eerste glas bezig. Scheelt weer.

6. Plan je week

Hoe meer plannen jij hebt, hoe drukker je bent, en hoe minder je in de verleiding komt om te gaan drinken. Je zult echt niet een flesje opdrinken als jij nog naar de sportschool moet. En je zult niet naar het terras gaan als je die cursus bloemschikken gepland hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme