Redactie
Redactie Kinderen 18 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Om deze redenen is het juist goed dat jouw kids hun kamer delen

Hoewel het soms niet anders kan wegens een tekort aan genoeg ruimte in huis, is het helemaal niet zo’n gek idee dat je kids hun kamer delen. Samen slapen en samen spelen is hartstikke leuk maar er zijn nog wel meer redenen te bedenken waarom het juist een goed idee is dat je kinderen op één kamer slapen.

Kinderen die hun kamer delen

Een kamer delen is goed voor je kids om veel verschillende redenen. Het is natuurlijk gezellig voor jullie kids en het kan zelfs zo zijn dat ze er beter door slapen. Dit en nog meer redenen om dit te doen, vind je hier.

1. Het is goed voor hun band

Omdat je kids als ze hun kamer delen veel tijd spenderen met elkaar is de kans heel groot dat ze een sterke hechting ervaren. Het schept een band om samen te gaan slapen, de ander te troosten als hij bang is in de nacht, maar ook om samen te spelen in de ochtend tot papa en mama wakker zijn.

Kinderen die een kamer delen brengen meer tijd door met elkaar dan kids die apart slapen, en al die tijd geeft ze de mogelijkheid een diepe connectie op te bouwen met elkaar.

2. Ze kunnen er ook samen spelen

Er wordt in een slaapkamer vaak niet alleen geslapen, maar ook veel gespeeld. De slaapkamer kan dus tevens fungeren als de ideale speelkamer en ja dat betekent ook minder troep in huis. Zorg wel voor grote opbergbakken zodat je praktisch en snel kunt opruimen. Het is wel zo fijn als hun slaapkamer ‘s avonds weer rust en ruimte uitstraalt.

3. Ze ontwikkelen belangrijke vaardigheden

Kinderen die een kamer delen zijn van jongs af aan gewend om iets te delen. Dat komt ten goede aan de vaardigheden die je ontwikkelt en later in je leven nodig hebt op verschillende vlakken. Gewend raken aan spullen en ruimte delen met een broer of zus, zorgt ervoor dat je later ook beter in staat bent dingen te delen.

4. Samen slapen geeft ze een veilig gevoel

Er zijn behoorlijk wat kids die niet altijd even goed slapen. Ze zijn bang voor een monster onder hun bed of voelen zich verlaten in hun slaapkamer. Dat probleem kan heel goed worden opgelost als je kinderen samen slapen. Ze voelen zich minder alleen en als ze bang zijn kan hun grote broer of zus ze direct geruststellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme