Baby op komst? Regel deze verzekeringen na de geboorte

Algemeen Laurien Bleeker 30 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Er verandert heel wat in je leven als er een baby op komst is. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren al weet welke verzekeringen je aan moet passen op het moment dat je kleintje geboren is. Fijn om je er niet meer in te hoeven verdiepen als je newborn er eenmaal is.

Er zijn een paar verzekeringen heel belangrijk om aan te passen als je kindje geboren is.

Verzekeringen

Ga de checklist af en je hebt alles goed geregeld na de komst van je kleintje. Heb je daarna alle tijd om te genieten van je mini.

Je inboedelverzekering: check

Een inboedelverzekering heb je waarschijnlijk al. Wel is het slim om te checken of deze na de komst van de baby(spullen) nog up to date is. En pas dan meteen even de gezinssamenstelling aan. Het kan wel zo zijn dat je verzekering hierdoor omhoog gaat.

Jullie krijgen een baby erbij en je eerste kind wordt opeens de oudste: zo help je hem hierbij

Je zorgverzekering: check

Tot vier maanden na de komst van je kindje heb je de tijd om hem of haar in te schrijven bij jouw verzekering. Of die van je partner: kijk even wie het meest aanvullend verzekerd is en schrijf je kindje erbij op die polis. Extra kosten komen er hier niet bij, want tot je kind 18 jaar is, is de zorgverzekering gratis en is er geen eigen risico.

Aansprakelijkheidsverzekering: check

Pas de gezinssamenstelling aan bij je aansprakelijkheidsverzekering, dan ben je verzekerd als je kind (per ongeluk) schade maakt bij een ander.

Reisverzekering: check

Heb je een doorlopende reisverzekering? Vergeet dan niet je kind hieraan toe te voegen, zodat je volledig verzekerd ben als jullie op een eerste gezinsvakantie gaan.

Uitvaartverzekering: check

Heb je een uitvaartverzekering voor jezelf geregeld? Schrijf je kind hier dan bij in. Je wilt er niet vanuit gaan, maar mocht er iets gebeuren, dan zit je in ieder geval niet zelf met de hoge kosten.

Zwanger van de tweede? Hoe zorg je er dan voor dat de eerste niet jaloers wordt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Consumentenbond

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme