4 x gebaren waardoor jouw partner zich enorm gewaardeerd voelt door jou

Relatie Gina Koninkx 8 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Hoe langer je een relatie hebt, hoe groter de kans dat je de ander voor lief neemt. Hoewel jullie leven volledig op de rit is, en jullie ongetwijfeld nog van elkaar houden, is het wel belangrijk dat jullie dat ook echt uitspreken. De ander zal zich daardoor enorm gewaardeerd voelen en dat gevoel is héérlijk.

Elkaar waarderen in een relatie

Kan jouw relatie nog wel wat extra liefde gebruiken? Altijd. Een klein gebaar kan groots aanvoelen voor de ander. En eerlijk waar, deze … dingen kosten echt niet zoveel moeite. Je krijgt er enorm veel voor terug.

1. ‘Ik hou van jou’

We vergeten het soms te zeggen als we de deur uit vliegen of mompelen het zachtjes zonder de ander aan te kijken. Toch is het heel belangrijk dat je je partner laat weten dat je van hem of haar houdt. En dat kun je echt niet vaak genoeg zeggen.

Als je wakker wordt, de deur uit loopt (in combinatie met een lief kusje), als je thuis komt of gewoon zomaar op de bank. Het worden niet voor niks de vier magische woorden genoemd: ‘ik hou van jou’.

LEES OOK: 7 signalen dat je nog steeds verliefd bent op je partner

2. Een briefje met liefde

Je hoeft heus geen heel boekwerk te schrijven voor je lief, maar het doet de ander echt goed als je ergens een briefje achterlaat. Op het kussen als je een nachtje buiten de deur slaapt, op de deur als je partner thuiskomt of in zijn werktas. Surprise!

Al zet je er een korte tekst op, het gaat om de betekenis ervan. Jouw partner zal zich absoluut gewaardeerd voelen puur door dit kleine gebaar waardoor hij weet dat je aan hem denkt.

3. Een blik

Soms zegt een blik meer dan duizend woorden. Echt waar. Al geef je je partner af en toe een knikje dat je hebt gezien hoeveel hij of zij heeft gedaan, kan de ander zich daardoor zo veel meer gewaardeerd voelen. Het idee dat je dat opmerkt alleen al.

4. Zeggen dat je trots bent is goed voor jullie relatie

Ook dit zeggen we eigenlijk niet vaak genoeg maar het is voor je partner hartstikke fijn om te horen dat je trots op hem of haar bent. Andersom zou jij het ook heel fijn vinden om te horen, daar kun je je ongetwijfeld wel wat bij voorstellen.

Over het algemeen hebben we de neiging om alleen te zeggen dat je trots bent op iemand als er weer een (nieuwe) mijlpaal is bereikt. Maar trots zijn kan altijd, vergeet dat niet. Het zal jullie relatie alleen maar ten goede komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen