Had ik maar nooit… ‘Zo vroeg in de relatie kinderen gekregen’

Persoonlijk Laura Saija 9 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week komt Hilde aan het woord. Hilde kwam erachter dat ze zwanger was, toen ze een jaar een relatie had met Edwin. Ze heeft er spijt van dat ze zo vroeg in de relatie zwanger geworden is.

Relatie

“Ik was 29 jaar toen in Edwin leerde kennen. We ontmoetten elkaar op een borrel van een gezamenlijke vriend. Na een paar dates waren we zo zeker van elkaar dat we een relatie begonnen. Ik denk dat dit soort dingen op die leeftijd wat sneller gaan.

Op die leeftijd heb je ook al sneller het gesprek over een eventuele kinderwens. Edwin was op dat moment 32 jaar en vertelde dat hij zeker een kinderwens had. Helemaal goed, want ik had ook een sterke kinderwens.

Ontpillen

Na een aantal kortstondige relaties was ik toe aan vastigheid en Edwin kwam precies op het juiste moment op mijn pad. Na een jaar stopte ik met de pil omdat ik eerst een paar jaar wilde ontpillen voordat we aan kinderen zouden beginnen.

Edwin en ik waren inmiddels gaan samenwonen, maar de kinderwens stond niet bovenaan het lijstje. Ik had verwacht dat het wel een tijdje zou duren voordat mijn menstruatie weer op gang kwam, maar nadat ik met de pil stopte bleef mijn menstruatie helemaal uit.

Zwangerschapstest

Na drie maanden nam ik contact op met de huisarts omdat ik me afvroeg hoe lang de menstruatie uit mag blijven. De huisarts adviseerde mij om een zwangerschapstest te doen en daaruit bleek dat ik zwanger was. Ik schrok, dit stond helemaal nog niet op de planning.

We hadden net een jaar een relatie. Ik had wel een leeftijd bereikt dat je klaar bent om een kind te krijgen, maar de relatie was nog niet zo ver. We woonden net samen en waren één keer op vakantie geweest. Ik raakte net bekend met zijn vrienden en familie.

Oneens

Toen ik thuiskwam en vertelde dat ik zwanger was, was Edwin meteen door het dolle heen. Hij was echt klaar voor deze baby, maar ik was nog niet helemaal zeker van deze nieuwe ontwikkeling in onze relatie. De relatie zat op dat moment zeker goed, maar ik wist niet zeker of we er klaar voor waren om ouders te worden.

Nu zijn we vier jaar verder en hebben we een heel gezin, met een dochter en een zoon van anderhalf. We zijn het vaak niet eens over de opvoeding en over financiën. Ik ben er afgelopen jaren achter gekomen dat we met veel dingen niet op een lijn zitten. Als wij later met kinderen waren begonnen, hadden we het hier al eerder gesprekken over kunnen voeren. Nu leidt het vaak tot ruzies en zijn we het veel oneens. Zelfs zo erg dat ik af en toe een punt achter de relatie wil zetten. In dat opzicht heb ik zeker spijt dat we vroeg in de relatie aan kinderen zijn begonnen.”

Had ik maar nooit: ‘Mijn carrière opgegeven om kinderen te krijgen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme