Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 6 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Wat als je kind nog steeds vaak bij jullie in bed slaapt en dit de relatie tussen jou en je partner onder druk zet?

Veel ouders maken het een keer mee: een fase waarin hun kind extreem slecht slaapt. Soms bij of vanaf de geboorte, andere kindjes komen pas uit bed tijdens de kleutertijd. Maar wat als jullie kind elke nacht tussen jullie in slaapt en dit voor relatieproblemen tussen jou en je partner zorgt?

Relatieproblemen door het slaappatroon van jullie kind

Als je kinderen krijgt, zal je relatie daar hoe dan ook onder lijden. Jullie hebben nou eenmaal minder tijd voor elkaar en als jullie ok nog eens een kind hebben dat elke nacht uit bed komt kan dat erg zwaar zijn. Zo zwaar zelfs dat de relatie tussen jou en je partner onder druk kan komen te staan. SOS!

Plan elke maand een nacht voor jullie zelf

Makkelijker gezegd dan gedaan, dat weten we, maar tóch is het heel erg belangrijk dat jullie voldoende tijd vrijmaken voor elkaar. Als het samen slapen met jullie kind – om wat voor reden dan ook – zorgt voor relatieproblemen tussen jullie, ligt in dat geval de focus op het slapen.

Het is in ieder geval raadzaam om ervoor te zorgen dat jullie voldoende nachten met z’n tweetjes slapen. Plan daarom minimaal één keer per maand sowieso een nacht in dat jullie de kids niet hebben. Fijn als ze dan even naar opa en oma kunnen of ergens anders kunnen logeren. Hierdoor kunnen jullie in ieder geval eens in de zoveel tijd weer even opladen (want jullie nachten worden ook gebroken) en hebben jullie tijd en aandacht voor elkaar.

Werk doelgericht aan het verbeteren van het slaappatroon van jullie kind

Om op de lange termijn met een oplossing te komen – en jullie bed weer echt júllie eigendom is – is het belangrijk om te achterhalen waarom je kind zo slecht slaapt. Dat kan soms een hele lange weg zijn en soms vinden jullie geen eens een echt duidelijke oorzaak. Probeer er toch alles aan te doen om je kind in zijn/haar eigen bed te laten slapen.

Hebben jullie dit al eens geprobeerd? 5 tips van een kinderslaapcoach om je baby beter te laten slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme