Rob (41): ‘Ik moedig mijn vrouw juist aan om vreemd te gaan’

Persoonlijk Valéry de Voijs 17 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Rob (41) en zijn vrouw hebben een monogame relatie. Het stel is sinds tien jaar samen en heeft een dochter van vier jaar. Sinds een paar jaar heerst er echter een mate van ontevredenheid in hun relatie. Althans, bij Robs partner. De vader neemt daarom een belangrijk besluit en moedigt zijn vrouw zelfs aan om vreemd te gaan.

“Op het moment dat ik mijn vrouw leerde kennen, werd ik gelijk verliefd. Ik was echter te verlegen om haar mee uit te vragen en heb haar via een gezamenlijke vriend mee op date gevraagd. Naar mijn idee was zij mijn droomvrouw. Ze reed motor, was super zelfverzekerd en heel stoer. Wanneer we samen op vakantie gingen, stond zij bijvoorbeeld als eerste boven op de bergtop, terwijl ik nog halverwege met mijn waterfles stond uit te puffen.

Zij eindigde dronken op een afterparty

Ze vulde mij erg aan. Ik was namelijk introvert, zij was heel extravert. Dat ze erg amicaal was en veel flirtte, accepteerde ik van haar. Mijn vrouw was daarnaast altijd heel spontaan en open naar andere mannen. Mensen in onze omgeving maakten soms grapjes en zeiden dat ik mijn vrouw in de gaten moesten houden. Ik wist beter. Mijn vrouw en ik bleven altijd in contact met elkaar en ik wist precies hoe zij in elkaar stak. Ik hoefde me geen zorgen te maken. Communicatie was voor mij erg belangrijk in onze relatie. Mijn vrouw kon zich nog zo vrij gedragen, zolang wij open konden communiceren was er niets aan de hand.

Verliefd als we waren, heb ik haar na een half jaar ten huwelijk gevraagd. We hadden beiden een vrijgezellenavond, die we op onze geheel eigen wijze hebben gevierd. Zij eindigde dronken op een afterparty, terwijl ik vlak na middernacht in bed lag. Dat wij onze vrijgezellenavond zo anders hadden beleefd, verbaasde mij niets. Zij was zichzelf en dat wilde ik niet belemmeren.

Een paar maanden na de bruiloft raakte mijn vrouw in verwachting. Dit kwam als een shock voor haar. Emotioneel en mentaal was ik klaar voor het ouderschap, terwijl mijn vrouw toentertijd hulp heeft gezocht bij een psycholoog. Ze vond het moeilijk om te accepteren dat ze grote verantwoordelijkheden zou krijgen en ze had het gevoel dat ze moest veranderen. Ze werkte fulltime als stewardess en was gehecht aan haar vrijheid. Daarbij had ze een grote behoefte aan avonturen en vond ze het heerlijk om er af en toe een weekje tussenuit te gaan.

Ik raakte mijn vrouw langzaam kwijt

Daar kwam natuurlijk meteen verandering in. Tijdens haar zwangerschap mocht mijn vrouw niet meer vliegen en ook na de bevalling zat zij veel thuis. Na haar zwangerschapsverlof is ze parttime gaan vliegen en vroeg ze kortere vluchten aan zodat ze vaker thuis kon zijn. Toch was er iets veranderd in mijn vrouw. Ze sprak minder over haar gevoelens en ik had het gevoel dat ik haar langzaam kwijtraakte.

Van de spontane, vrije vrouw was niets meer over. Die stoere vrouw die ik tien jaar geleden leerde kennen, was veranderd in een stille vrouw die zichzelf compleet wegcijferde. Niet alleen haar persoonlijk was anders, ook haar fysieke verschijning was behoorlijk veranderd. Ze was ruim tien kilo zwaarder dan voor de bevalling. Mij beviel het wel, ik hield van haar rondingen. Deze gewichtstoename vond mijn vrouw echter verschrikkelijk en zorgde er mede voor dat zij niet lekker in haar vel zat.

Ik moedigde haar aan om vreemd te gaan

Zo’n jaar geleden ben ik met mijn vrouw een weekje weggeweest. Mijn moeder paste op onze dochter en ik nam mijn vrouw mee op een romantische trip naar Italië. Tijdens die week hebben we veel gepraat en ik heb haar laten weten dat ik haar support waar dat nodig was. Ik stelde voor dat ze er weer vaker op de motor vandoor zou gaan en ik moedigde haar zelfs aan om vreemd te gaan.

Mijn vrienden zeiden dat ik gek was, maar ik dacht daadwerkelijk dat het mijn vrouw kon helpen. Ik besefte heel goed dat wij als gezin niet gelukkig konden zijn, als zij niet lekker in haar vel zat. Het enige wat ik wilde was dat zij zich weer enthousiast, levenslustig en zelfverzekerd zou voelen. Als ze daardoor een keer moest vreemdgaan, dan was dat maar zo. We maakten echter één afspraak: zorg ervoor dat ik er niet achter kom.

Sinds een paar maanden zie ik mijn oude vrouw weer terug. Of ze daadwerkelijk is vreemdgegaan, weet ik niet precies. Ik vermoed van wel en ben daar oké mee. Ik zie namelijk een groot verschil bij mijn vrouw. Ze lacht vaker, heeft meer energie en maakt weer adremme grapjes. Ik wil vreemdgaan vooral niet goedpraten, maar bij ons heeft het geholpen. Ik heb mijn vrouw weer terug en kan weer samen met haar van ons gezin genieten.”

Sarali (34): ‘Ik heb door mijn man chlamydia opgelopen, maar hij ontkent vreemdgaan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme