Waarom een rustdag tussen de feestdagen een goed idee is (voor het hele gezin)

Kinderen Lisa van den Akker 9 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

December, you love it or you hate it. Maar zelfs de grootste feestmaand-liefhebbers hebben wel eens behoefte aan een rustdag. Want we denderen maar door, van Sint naar de kerstboom en van de kerstboom naar de oliebollen. Dus daarom best een goed idee: een rustdag inlassen voor het hele gezin.

Niet alleen kinderen zijn helemaal hyper (en overprikkeld) door al het feestgedruis. Ook wij zelf kunnen af en toe wel even een breather gebruiken. Gewoon een dagje tussen de feestdagen door om even op adem te komen. Wij vertellen je hoe je dat doet.

Een rustdag tussen de feestdagen

Als je kinderen hebt dan zijn ze waarschijnlijk al weken bezig met Sinterklaas. Vanaf het moment dat de beste man binnen komt tot aan pakjesavond is het één grote achtbaan. En dan heb je het inpakpapier nog niet weggegooid of de kerstboom komt het huis alweer in. Niet doen dus, zeggen wij. Want even een dagje zonder feest is ook weleens lekker.

Wanneer dan?

Plan tussen pakjesavond en Kerstmis een “niks” dagje. En eventueel tussen kerst en oud en nieuw nog eentje. Blok alles in je agenda. Geen werk, geen verplichtingen helemaal niets. Zet je telefoon uit (en die van je kinderen ook) en duik samen in jullie coconnetje.

Kijk bijvoorbeeld samen een film, maak een lange wandeling, doe een spelletje of lees een boek. Maar je kunt ook samen yoga doen of een aantal ademhalingsoefeningen. Kijk naar wat bij jullie past en wat jullie als gezin tot rust brengt. En vermijd daarbij even alles wat met de feestdagen te maken heeft. Dus nee, geen kerstfilm of kerstmuziek, maar gewoon iets anders.

Een frisse start

Na zo’n fijne rustdag zul je merken dat je weer wat bent opgeladen en ook meer zin hebt in het volgende feest van het jaar. Bovendien geeft het je kinderen de kans om eerst het vorige feest te verwerken voor jullie je weer op de volgende feestdag storten. Zo blijft december leuk en wordt het minder vermoeiend en minder stressvol.

Lees ook:

5x ademhalingsoefeningen om stress te verlichten en jezelf tot rust te brengen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme