5 waardevolle manieren om het goed te maken met je partner na een ruzie

Relatie Gina Koninkx 30 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Ruzie met onze partner maken we allemaal. Helemaal niet erg. Je weet immers na een aantal jaar dat jullie basis ontzettend sterk is en geen ruzie dat zomaar stuk kan maken. Ruzietjes komen voor in het dagelijks leven. Het zijn vaak kleine irritaties, niet gek en al helemaal niet nu we al een aantal maanden voornamelijk thuis zitten. Een ruzie goedmaken is wel belangrijk om de goede lieve vrede in huis te bewaren.

Een ruzie goedmaken doe je zo

Een ruzie goedmaken kan op veel verschillende manieren, niet allemaal even voor de hand liggend met kleine koters om je heen. Als jullie geen tijd meer hebben voor goedmaak-seks tegenwoordig kun je het beter bij deze vijf tips houden.

1. Praat ruzies altijd uit

Het is in ieder geval belangrijk dat je ruzies met elkaar uitpraat. Als je dat niet doet, blijft het probleem namelijk ergens in het midden liggen. Wil je niet. Het is overigens beter om niet in the heat of the moment jullie ruzie uit te praten, tenzij jullie beiden altijd kalm blijven (waarvoor hulde). Geef elkaar eerst wat tijd om na te denken.

2. Geef elkaar de ruimte

Minstens zo belangrijk als met elkaar praten, is elkaar de ruimte geven na een ruzie. Er zijn ongetwijfeld dingen gezegd, jullie hebben elkaar misschien zelfs wel gekwetst en dan is het niet raar dat je even wat ruimte nodig hebt voor jezelf.

Dat hoeft helemaal niet te betekenen dat het geen goed teken is, wel dat jullie beiden even een mindset reset nodig hebben en erna weer op vrolijke voet verder kunnen. Loop een blokje om of geef de ander de ruimte dat te doen.

LEES OOK: Is je partner te veel bezig met zichzelf? It’s time to turn the tables en zo doe je dat

3. Laat elkaar weer lachen

Bovenstaande dingen van de checklist afgevinkt? Tijd om elkaar weer aan het lachen te maken. Jullie kunnen al wel hebben gepraat, de sfeer kan erna nog steeds een beetje ongemakkelijk of verpest aanvoelen. Daarom is het belangrijk erna toch even weer die kaakspieren te ontspannen.

4. Een (klein) lief gebaar

Hij hoeft echt niet elke keer met een bos bloemen voor de deur te staan (het zou wat zijn zeg), net zo min als dat jij elke keer voor hem wat extra lekkers meeneemt van de bakker. Toch kan een klein gebaar veel goedmaken. Dat zit hem juist ook in dingen als een lief briefje klaarleggen op het aanrecht als je naar werk gaat of als eerste het gesprek aan gaan om het goed te maken.

5. Doe iets extra romantisch

Avondeten moeten jullie toch. Waarom niet in een nét wat chiquere outfit à la datenight met je partner. Als jullie na een wat heftigere ruzie weer op deze manier met elkaar verenigen waardoor je de ander weer nét dat beetje extra. Lief!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen