Is je partner te veel bezig met zichzelf? It’s time to turn the tables en zo doe je dat

Relatie Gina Koninkx 21 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

We hebben allemaal zo onze momenten waarop we alles en iedereen om ons heen even lijken te vergeten. We gaan zo op in onze eigen problemen en vergeten de ander te vragen hoe het eigenlijk met hen gaat. Kan gebeuren, neemt niemand je kwalijk maar wat als je partner dit stelselmatig doet? Dat kan voor behoorlijk wat irritaties zorgen.

Als je partner te veel bezig is met zichzelf

In een gelijkwaardige relatie kunnen jullie allebei je ei kwijt en zijn jullie er evenveel voor elkaar. Jij bent de rots in de branding voor je partner, en hij of zij is dat voor jou. Helaas zijn er momenten waarop jij niet het gevoel hebt dat je partner er met zijn of haar gedachten bij is. Wat kun je doen als je partner stelselmatig te veel bezig is met zichzelf?

1. Stap numero uno: praat erover

Het allerbelangrijkste is dat je hierover praat met je partner en er bewustwording over creëert. Raar maar waar, soms is iemand zich er niet van bewust dat hij/zij te veel bezig is met zichzelf. Er kunnen ook allerlei redenen achter zitten. Wil niet zeggen dat dat het goedmaakt maar dit voorkomt een opeenstapeling van misverstanden en slechte communicatie.

Ga het gesprek open aan. Geef aan dat jij het gevoel hebt dat het lijkt alsof je partner niet bezig is met jou en dat dat je kwetst. Vraag waar het vandaan zou kunnen komen zonder dat je dit voor jezelf invult. Heeft je partner een stressvolle periode op werk? Dan kan het hier een direct gevolg van zijn. Denk samen na over een oplossing die voor jullie beiden werkt. Laat je partner zich ook vrij voelen om te zeggen dat het op dit moment last is omdat hij/zij veel aan zijn of haar hoofd heeft.

LEES OOK: 5 fouten die we allemaal weleens maken en niet goed zijn voor je relatie

2. Zoek aanhakers om het over jezelf te hebben

Zit het hem bij jullie meer in de kleine dingen? Dan kun je met bepaalde zinnen proberen het gesprek een draai te geven en meer over jou te praten dan altijd maar over je partner. Een voorbeeld zou kunnen zijn ‘Interessant dat je dat zegt, want ik herinner me dat ik…’ of ‘Ik voel me daar precies hetzelfde over, zal ik je uitleggen waarom?’. Dit soort zinnen kunnen je helpen om in te haken op hetgeen waar je partner het over heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen