Doe voortaan lekker samen de afwas want het geeft je seksleven een boost

Relatie Renée 10 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Uit onderzoek blijkt dat vervelende klusjes in het huishouden op het to do-lijstje van de vrouw terechtkomt. Nogal lullig, want jij hebt ook weleens geen zin om de stinkende melkflesjes schoon te maken. Mocht je partner dus ooit over seks beginnen, schuif hem dan vooral dit artikel onder zijn neus. Jullie gaan samen afwassen.

In de resultaten van het Amerikaanse onderzoek komt namelijk naar voren dat heterokoppels die de huishoudelijke taken verdelen betere seks hebben. En eerlijk is eerlijk, ook als je tevreden bent over je seksleven heb je hier wel oren naar, of niet?

LEES OOK: Mensen die dít vaak doen, hebben meer seks

Samen afwassen = betere seks

Socioloog Daniel Carlson werkt voor de Universiteit van Utah en heeft samen met zijn team gekeken naar de verdeling van huishoudelijke taken. Tussen 1992 en 2006 hielden heterokoppels bij wie wat deed.

Het resultaat? Mannen scoren punten bij de vrouwen als ze de vervelende taken op zich nemen. Carlson: ‘Laat de één koken en de ander afwassen. Of doe samen de vuile vaat. Je begint met z’n tweeën aan de vieze klus en werkt het samen weg.’ Door de huishoudelijke taken te verdelen (hallo samen afwassen!) voel je je meer met elkaar verbonden, wat leidt tot betere seks.

Dus, wat gaan jullie doen vanavond?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen