Ai: deze 12 vroege signalen geven aan dat je relatie waarschijnlijk niet lang (meer) zal duren

Persoonlijk Janne Vogel 10 apr 2018
Leestijd: 5 minuten

Verliefdheid overkomt je en kan je zeker aan het begin nog weleens blind maken voor bad signals. (Iets met liefde maakt blind, je weet wel.) Toch is het belangrijk om je ogen open te houden en je verstand te gebruiken. Als je in een verkeerde relatie bent beland zijn de signalen namelijk vaak al vroeg zichtbaar.

Herken jij de volgende signalen in je (prille) relatie? Onderneem dan actie.

Jullie zitten niet op één lijn

Je werd stapelverliefd op de man die net als jij dol is op pizza, houdt van fietsen en een zwak heeft voor Nederlandse films. Maar hoe zit het met de écht belangrijke dingen in het leven? Hebben jullie meer gemeen dan alleen jullie lievelingstaart of favoriete drankje?
Zo niet, denk dan nog eens goed na. Het is belangrijk dat jullie over de grote dingen in het leven (kinderen, geldzaken, familie, levensstijl, etc.) ongeveer dezelfde mening hebben, anders gaat het op lange termijn niet werken.

Je stelt je niet open

Misschien ben je gewoon niet zo’n open boek, maar in de loop van de tijd is het belangrijk dat je toch wel íets van de echte jij laat zien. Als je je altijd maar goed voordoet en op je tenen loopt, is er iets mis. Vind je het moeilijk om je kwetsbaar op te stellen en lukt dat ook echt niet bij je huidige partner, dan heb je in de toekomst een probleem. Het is namelijk moeilijk om elkaar echt lief te hebben als je niet volledig jezelf bent bij elkaar.

Hij kan niets fout doen

Als je nieuwe vriend het moeilijk vindt om jou te laten zien dat hij niet perfect is en alles voor zichzelf goedpraat, zal de relatie waarschijnlijk niet lang duren. Nog erger: hij weet de situatie op een of andere manier altijd zo om te draaien dat jíj de schuldige lijkt. Niet gezond.

Hij is achterdochtig

Stel je voor: je verrast je lief met een cadeautje, maar in plaats van een knuffel krijg je een soort ondervraging, omdat hij zeker weet dat je met dit cadeautje aan komt zetten om iets goed te maken. Oftewel: hij projecteert zijn eigen onzekerheden op jou. En dat maakt hem geen keeper.

Hij is wisselvallig

De ene week laat hij lieve briefjes voor je achter en verrast hij je met een etentje en quality time, en de andere week hoor je nauwelijks iets van ‘m. Dit wisselvallige gedrag geeft aan dat hij nog niet klaar is voor een relatie. Hij kan het gewoon nog niet. De kans is groot dat je je partner toch steeds vergeeft omdat hij de ‘slechte’ weken weer goedmaakt, maar je hebt uiteindelijk alleen jezelf ermee als je bij hem blijft.

Hij gaat voor zichzelf

Kijken jullie alleen maar films die híj leuk vindt, gaan jullie alleen eten bij zijn favoriete tentjes en spreken jullie alleen af op zijn voorwaarden? Pas dan goed op. Dit gedrag kan erop wijzen dat hij niet (en misschien wel nooit) geïnteresseerd is in jouw gevoelens en gedachten. En je raadt het al: dat voorspelt geen rooskleurige toekomst.

LEES OOK: 5 x kleine slechte gewoonten die je relatie kapot kunnen maken zonder dat je het doorhebt

Hij is onaardig tegen anderen

Hij kan bij jou nog zo’n prins zijn, maar als hij onbeleefd is tegen het personeel in een winkel of die onhandige ober, wees dan op je hoede. De manier waarop je partner andere mensen behandelt zegt veel over zijn normen en waarden. En de kans is groot dat hij zich over een tijdje ook tegenover jou zo zal gedragen.

Hij wil er geen label op plakken

Angst om de relatie te bevestigen is al behoorlijk bad news, maar als hij niet eens wil praten over wat er gaande is tussen jullie, is er iets echt niet oké. Vermijd hij ‘het’ gesprek constant of maakt hij er grapjes over, is dat ontzettend respectloos tegenover jou. Hij is duidelijk bang om zich te binden én het laat zien dat hij niet de emotionele capaciteit heeft die nodig is om een lastig gesprek te voeren.

Hij maakt je onzeker

Je nieuwe partner zou je zelfvertrouwen moeten boosten en je nooit onzeker moeten laten voelen. Ook al maakt hij een grapje over je dikke kont in die broek, hij geeft je een rotgevoel en dat is níet de bedoeling. Je partner wil je mogelijk bang en onzeker maken, zodat je het gevoel krijgt dat niemand in deze wereld zoveel van je zal houden als hij doet. Maakt hij je door middel van bepaalde opmerkingen en ‘grapjes’ minder zeker van jezelf? Dan is het tijd om te vertrekken.

Je vrienden en familie vinden ‘m niet zo leuk

Ook al vind je het waarschijnlijk alleen maar stom dat je vrienden of ouders niet zien wat jij ziet, zij willen het beste voor je en zijn niet blind van verliefdheid. Zijn de mensen die het dichtst bij je staan geen fan van je nieuwe lover? Probeer je dan toch eens in hen te verplaatsen. Wat staat ze precies niet aan?

Hij kent je niet door en door

Hij vraagt nooit hoe je dag was, wat je precies hebt gedaan en wat je nou eigenlijk allemaal doet op werk, terwijl hij je uren kan vertellen over zijn leven. Niet OK. Je verdient iemand die álles van je wil weten – het feit dat je een hekel hebt aan champignons, dat je gelukkig wordt van de geur van verse pasta en dat je altijd twee suikerklontjes in je koffie doet. Alles. Als je partner geen interesse toont in jou (en alle kleine dingen die jou jou maken) is dat een slecht teken.

Je vergeet jezelf

Heb je je favoriete tijdschrift al maanden niet meer opengeslagen en zie je je vriendinnen nog maar heel af en toe omdat je geen moment zonder je nieuwe liefde bent? Niet goed. Het kan zijn dat je jezelf (onbewust) hebt verloren in je relatie, op een ongezonde manier. Het constant bij elkaar zijn kan maakt je afhankelijk van je partner en is niet de manier om een lange relatie op te bouwen. Ook al voelt het misschien niet fijn: wat afstand van elkaar nemen is noodzakelijk om je relatie te redden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rd.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme