Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijk 12 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Sasja’s buurman heeft een hekel aan haar zoon: ‘Hij pakte zijn waterpistooltje af’

Sasja (34) woont samen met haar man en zoon in een fijne buurt. Het gezin is gelukkig in hun nieuwe huis, maar hebben sinds kort last van boze buren. Het gedrag van hun buren gaat volgens de moeder nu te ver.

“Mijn man en ik hadden geen rijke ouders of dikke spaarrekening. De financiering voor ons huis lag dus helemaal bij onszelf. Dat was nog niet zo gemakkelijk. Mijn partner had nog een BKR-registratie op zijn naam staan. We moesten eerst wachten tot deze verlopen was, voor we een hypotheek konden aanvragen.

Blij met ons nieuwe huis

Daarbij werden alle huizen die wij leuk vonden telkens voor veel meer geld verkocht. Het overbieden leek wel een sport in onze wijk. We hebben onze verwachtingen uiteindelijk naar beneden bijgesteld en vervolgens een leuk plekje gevonden. Kleiner dan gehoopt, maar we waren er desalniettemin heel blij ermee.

Het was een tussenwoning. Aan beide kanten hadden we dus buren en achter het huis hadden we een relatief grote tuin met schuur. Aan de rechterkant stond een schutting. Aan de linkerkant een half afgebroken muurtje.

Vervelende buren

Doordat de muur half afgebroken was, bestond er geen tussen scheiding tussen onze tuin en die van de buren. Dat zorgde voor onze buren al snel voor een probleem. Onze zoon was toentertijd bijna drie jaar, en speelde natuurlijk graag buiten. Daarbij had hij regelmatig driftbuien en moest hij vaak heel hard huilen en schreeuwen.

Al snel kwamen de buren aan de deur met het het verzoek of we ‘dat kind’ niet stil konden houden. Natuurlijk vonden wij het ook vervelend, maar wij konden ‘dat kind’ niet uit zetten.

Mijn buurman werkt vanuit huis en tijdens zijn kantooruren mocht onze zoon niet in de tuin spelen, aangezien het te veel lawaai zou maken. Aan het begin hielden wij ons aan zijn verzoeken. We hadden een leuke speeltuin in de buurt, dus ik ging daar gewoon heen.

De bom zal barsten

Een paar maanden geleden brak ik echter mijn been. Ik was dus helemaal niet mobiel en zelfs het wandelingetje naar de speeltuin zat er voor mij niet in. Wij lieten onze zoon dus toch in de tuin spelen.

Onze buurman was niet blij, maar ik legde uit dat ik nu geen compromis kon maken. Ik liet onze zoon nu toch in de tuin spelen en zou ervoor zorgen dat hij niet te luid zou zijn. Hij vertelde me dat er geen problemen zouden zijn, zolang ‘dat kind’ zich maar stil kon gedragen.

Laatst stond hij op zijn oprit te praten met iemand, toen ik met mijn zoon thuiskwam. Ik hoorde hem toen zeggen dat hij een enorme hekel heeft aan kinderen en dat al die kleuters zijn buurtje verpesten. Hij keek mijn zoon zo kwaad aan, dat hij spontaan in huilen uitbarstte.

Twee weken geleden speelde mijn zoon buiten in de tuin. Hij spoot daarbij met een waterpistooltje tegen de half afgebroken muur. Er is waarschijnlijk water over de muur gekomen, want deze buurman kwam stampvoetend onze tuin in om het waterpistool af te pakken. Opeens stond hij woedend in onze tuin te keer te gaan tegen mijn zoon.

De vraag is niet óf, maar wanneer de bom gaat barsten, want zo kon het niet langer. Na een lange discussie over de financiering van het muurtje, heeft mijn man besloten alles zelf te financieren. Zo zal er voor de zomer een nieuwe schutting komen, zodat deze man in ieder geval geen toegang meer heeft tot onze tuin.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme