Deze bijzondere truc maakt het school gaan een stuk aangenamer

Kinderen Sherita Jager 21 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Je hebt twee soorten kinderen. De één gaat zonder problemen naar school en heeft vanaf minuut één een geweldige tijd. De ander heeft soms wat moeite met het afscheid nemen. Dit is hartbrekend voor ouders, maar met deze kleine tip kan de overgang van huis naar school een stuk soepeler gaan.

Een knuffelhartje op de hand

Het idee is ooit bedacht door de Britse moeder Louise Mallett die het in een Facebookgroep deelde. Ze zag dat veel mensen er baat bij hadden, waarop ze besloot het ook op haar eigen Facebook te posten. Haar zoontje, toen 4 jaar oud, had moeite met naar school gaan.

Louise tekende een hartje op haar hand, en ook haar zoon kreeg er een op zijn hand getekend. “Als je je eenzaam voelt”, zei ze, “dan druk je op het hartje en dan stuur je mij op deze manier een knuffel.” Ik stuur je dan meteen een knuffel terug en je zult zien dat je je dan een stuk fijner voelt.”

Het hartje opladen onderweg naar school

Onderweg naar school laad je het hartje op door elkaars hand vast te houden. Zo zit er genoeg knuffel- en kusjes-voorraad voor de hele dag in. Inmiddels hebben vele moeders het uitgeprobeerd, en het is elke keer een groot succes.

Er zijn steeds meer moeder die zien dat het knuffelhartje voor hen werkt. Zo vertelt een moeder dat elke ochtend wanneer het regenachtig weer was, of er iets spannend ging gebeuren op school, haar dochter niet naar school wilde gaan. Het hartje hielp haar met het afscheid nemen.

Het knuffelhartje in boekvorm of als hanger

Het knuffelhartje vertoont gelijkenissen met het Engelstalige kinderboek The Kissing Hand van Audrey Penn. Het boek vertelt het verhaal van wasbeer Chester die het spannend vindt om naar school te gaan. Mamawasbeer geeft kusjes op zijn hand waardoor het allemaal een stuk fijner wordt.

Hetzelfde idee is ook op andere manieren toe te passen. Je kunt bijvoorbeeld een ketting of armband met een hartjeshanger eraan geven aan je kind. Jij draagt dezelfde ketting of armband. Hoe mooi is dat!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme