Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Kinderen 21 feb 2019
Leestijd: 4 minuten

Deze celebrities kregen kinderen na hun 44e

Het is een aantoonbaar feit; vrouwen worden op steeds latere leeftijd moeder. In 1970 lag de gemiddelde leeftijd op 24,7. In 2018 is dit gestegen naar 29,8.

Toch zijn er ook moeders die dit gemiddelde nog een behoorlijk stuk omhoog trekken. De wetenschap op het vlak van fertiliteit ontwikkelt zich zo snel, dat het voor steeds meer vrouwen mogelijk is om na hun 44e nog kinderen krijgen.

Deze 8 celebrities kregen na hun 44e kinderen

Gwen Stefani, 44

Gwen Stefani en haar toenmalige man Gavin Rossdale waren al ouders van zoontjes Kingston en Zuma. Voor Gwen was haar gezin hiermee wel compleet, maar in een interview vertelde ze dat Kingston heel vaak wenste nog een broertje of zusje te krijgen. Op 44 jaar beviel ze van zoontje Apollo, die ze in interviews ook vaak haar ‘miracle baby’ noemt.

 

View this post on Instagram

A post shared by Gwen Stefani (@gwenstefani) on Dec 31, 2016 at 5:55pm PST

 

Nicole Kidman, 44

Hoewel de actrice in haar twintigerjaren al twee kinderen adopteerde met haar toenmalige echtgenoot Tom Cruise, kreeg Nicole Kidman na haar 40e pas biologische kinderen. De geboorte van haar dochter Sunday Rose beschreef ze als een absoluut wonder. “Toen we besloten kinderen te krijgen, heb ik alles gedaan om natuurlijk zwanger te worden. Ik achtte de kans op succes klein, maar uiteindelijk werd ik toch zwanger van Sunday.” Twee jaar later werden Nicole Kidman en man Keith Urban ook moeder van Faith, via een draagmoeder.

Iman, 45

Het wereldberoemde model had in in haar twintigerjaren al een dochter gekregen met haar ex-man. Ongeveer een kwart-eeuw later trouwde ze met de zanger David Bowie en spraken ze hun kinderwens uit. Het stel probeerde meerdere keren onsuccesvol IVF en keken naar de mogelijkheden rondom adoptie. Totdat Iman opeens toch onverwachts zwanger bleek te zijn, van dochter Alexandria. “Een absoluut wonder,” vertelt ze in een interview met Harper’s Bazaar.

Halle Berry, 46

Hoewel Halle Berry haar oudste kind, een dochter relatief laat kreeg, namelijk op de leeftijd van 41, verraste ze zichzelf én haar omgeving met een tweede zwangerschap op de leeftijd van 47. In de show van Ellen deGeneres vertelde de actrice dat deze zwangerschap een complete verrassing was. Ze was er van overtuigd dat haar cyclus al richting menopauze begon te verschuiven, dus de positieve zwangerschapstest was een ‘totale schok’  voor haar.

 

View this post on Instagram

Still got my shine from last night. Thank you @iamlindsayflores for always making me ☀️ (so much love for @aadnevikofficial)
A post shared by Halle Berry (@halleberry) on Dec 6, 2018 at 2:19pm PST

Kelly Preston, 48

Kelly Preston is getrouwd met acteur John Travolta en hebben in totaal drie kinderen. Hun oudste zoon Jett overleed echter in 2009 op 16-jarige leeftijd aan een epileptische aanval als gevolg van de zeldzame ziekte van Kawasaki. Dat Kelly Preston echter een jaar later weer zwanger zou worden van zoon Benjamin op 48-jarige leeftijd, zagen de rouwende ouders een nieuw begin.

Rachel Weisz, 48

Hollywood stond op z’n kop toen bleek dat de gevierde actrice een relatie bleek te hebben met de James Bond acteur Daniel Craig. Nog een veel grotere verrassing was de aangekondigde zwangerschap van Weisz, op de leeftijd van 48. Veel fans speculeerden over de zwangerschap, of deze wel of niet natuurlijk tot stand was gekomen. Artsen gaven echter aan dat de kans op een natuurlijke zwangerschap op 48 bijna nihil is. “Of er is gebruik gemaakt van een eerder ingevroren eicel, of er is sprake geweest van eiceldonatie,” gaf een fertiliteitsarts aan in een interview met Hollywoodlife.

Laura Linney, 49

Na jarenlange pogingen om zwanger te worden, werd Laura Linney, de actrice bekend van onder andere Love Actually en hitserie Ozark, moeder op 49-jarige leeftijd. Zij en haar echtgenoot kozen ervoor om het proces naar een zwangerschap toe en de zwangerschap zelf, niet te delen met de wereld. Pas toen baby Bennett was geboren, deelden zij het nieuws.

Lees ook: Deze 10 celebrities waren open over hun miskraam

Janet Jackson, 50

In 2016 dropte de wereldberoemde zangeres de ‘pregnancy-bomb.’ Zij en haar toenmalige echtgenoot Wissam al Mana waren in verwachting van een zoontje, waardoor Janet meerdere concerten van haar tour moest afzeggen. Hoewel de zangeres haar zoontje zelf heeft gedragen, speculeren fans over hoe Janet zwanger is geworden. Zelf heeft Janet hier geen uitspraken over gedaan, maar gedacht wordt aan eiceldonatie.

 

View this post on Instagram

A post shared by Janet Jackson (@janetjackson) on Apr 14, 2017 at 6:17pm PDT

Dat steeds meer vrouwen kinderen na hun 44e krijgen, staat vast. Toch zijn er zeker risicofactoren waar rekening mee gehouden moet worden. Meer weten over moeder worden op latere leeftijd? Check in dit artikel alles wat je moet weten over een zwangerschap na 35.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme