8x dingen die je kunt schoonmaken met billendoekjes

Lifestyle Redactie 9 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Schoonmaken met babydoekjes staat waarschijnlijk niet op jouw to-do list. Toch weet jij als ervaren ouder dat billendoekjes niet alleen perfect zijn voor een babyhuidje, maar ook ideaal om te gebruiken in huis. Daarom zetten wij acht dingen op een rij die je kunt schoonmaken met billendoekjes.

Dat komt omdat ze (vaak) parfumvrij zijn en zo min mogelijk ingrediënten hebben.

Dit is waarom je moet schoonmaken met billendoekjes

Alternatief voor Swiffer-doekjes

Een Swiffer is onmisbaar in huis. Elke ruimte is binnen no-time weer vuil- en stofvrij. Toch heeft het een minpunt: élke keer weer die speciale Swiffer-doekjes kopen. Je betaalt al snel 13 euro aan maar liefst drie Swiffer-doekjes. Goed nieuws! Billendoekjes passen precies om je Swiffer en doen hun werk net zo goed, voor véél goedkoper.

Planten

Voor alle plantenmama’s onder ons: al die planten zorgen voor een heerlijke viben huis. Helaas kun je al het stof dat erbij komt kijken niet tegenhouden. Haal een billendoekje langs de bladeren en je planten zijn zo weer stofvrij.

(Pen)inkt uit je lederen meubels

Het komt weleens voor dat er gemorst is met inkt of dat de kleine zin had om lekker te tekenen op de meubels. Je hoeft niet meer te denken aan allerlei chemische schoonmaakmiddelen. Een billendoekje is voldoende om je meubel te redden.

Spiegels en ramen

Met billendoekjes kom je ook makkelijk af van al die vingerafdrukken op je spiegels en ramen. Maak je spiegel schoon met een babydoekje en droog het vervolgens met een stuk keukenpapier. Dit zorgt namelijk voor een streeploos resultaat.

Elektronische apparaten

Ook je telefoon, laptop en televisie zitten vaak vol vingerafdrukken en stof. Met deze doekjes zijn ook deze apparaten zo weer schoon. No go: gebruik in geen aller tijden nat keukenpapier. De vingerafdrukken krijg je er wel mee weg, maar de strepen blijven zitten van het keukenpapier blijven zitten.

De keuken schoonmaken met billendoekjes

Denk aan de keukenkastjes, aanrecht, wastafel en gootsteen. Eén veeg met een billendoekje en de keuken ziet er weer aangenaam uit.  Zelfs de vette afzuigkap en fornuis krijgt een billendoekje brandschoon.

Verfrissen van je kasten

Ken je dat? Een muffe geur in je klerenkast? Ook dat is te voorkomen met billendoekjes. Vouw een doekje in vieren en pak je favoriete olie erbij. Druppel een aantal druppels op het babydoekje, en plaats in je kast. Zo heb je zelf een geurzakje gemaakt en ben je snel af van die muffe geur.

Wc-bril

Last but not least, de wc-bril. Soms gaat het een keer mis op de wc. Als je dit eventjes snel wilt schoonmaken, dan zijn babydoekjes ook ideaal. De rest van het toilet maak je uiteraard schoon met hygiënisch schoonmaakmiddel. Belangrijk: spoel de billendoekjes nooit door het toilet. Dit zorgt namelijk snel voor een verstopping!

Alles spik en span: wat moet je nou wanneer en hoe vaak schoonmaken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme