Bedgeheimen na de bevalling: ‘Ik vond het enorm aantrekkelijk hoe hij de vaderrol vervulde’

Relatie Laura Saija 4 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Eline over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“Na een lange zwangerschap verliep de bevalling voorspoedig. De grote buik was ik helemaal zat na negen maanden zwangerschap dus ik was heel blij toen de weeën begonnen. Ik wilde graag in het ziekenhuis bevallen, omdat ik het toch een beetje spannend vond allemaal. Uiteindelijk is alles op een natuurlijke manier gegaan. Het begon met weeën en de bevalling heeft in totaal ongeveer negen uur geduurd. Ik had geen hechtingen of complicaties.”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“Eigenlijk kon ik niet wachten. In de kraamweek vroeg ik al aan de verloskundig wanneer we weer seks mochten hebben. Je moet wachten tot je niet meer vloeit, vertelde ze. Ik voelde me eindelijk weer mezelf zonder zwangere buik en daarnaast vond ik het enorm aantrekkelijk om te zien hoe mijn vriend Harm de vaderrol vervulde. Uiteindelijk stopte ik na vijf weken met vloeien en toen begonnen we ook weer seks te hebben.”

Kon je genieten van de eerste keer seks na de bevalling?

“Ik moet wel eerlijk zeggen dat het anders voelde. Ten eerste was het natuurlijk een tijdje geleden dat we intiem waren geweest, maar ook mijn lichaam was veranderd. Ik had lekkende borsten en ik dacht steeds dat ik de baby hoorde. Het was dus niet helemaal wat ik had gehoopt. Ik merkte aan Harm ook dat hij voorzichtiger probeerde te doen tijdens de seks. Dat ruwe van vroeger was eraf. Gelukkig was dit alleen de eerste paar keer zo.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“Op dit moment is het zeker anders. Onze dochter is momenteel anderhalf en ik ben begonnen met ovulatietesten omdat we graag een tweede kindje willen. Dat betekent dat de spontaniteit ver te zoeken is. Vooral Harm heeft hier moeite mee, hij vindt het nogal ongemakkelijk om het op ‘commando’ te doen.”

Hoe vaak hebben jullie seks sinds de baby?

“Voordat we een baby hadden, was de seks wel regelmatiger. Nu ben je toch vaak wat vermoeider ‘s avonds. Ik denk dat we het zo’n één of twee keer per week doen. We slaan in ieder geval nooit een week over. Rond mijn ovulatie hebben we misschien een extra keer seks.”

Zwanger en zin in seks, maar je partner niet? Dit kunnen redenen zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme