Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 13 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Simpele lifehacks die je als moeder écht wil weten (deel 1)

Een moeder zit niet stil, moet van huis naar school, naar werk, naar de supermarkt en overal waar ze verder nog naar toe moet. Daar komt bij dat zodra de wekker gaat alles wat moet gebeuren een race tegen de klok is.

Tijd besparend

Als er iemand is die goede lifehacks nodig heeft, dan is het wel de moeder. Deze simpele trucjes maken het leven van een moeder toch net wat makkelijker.

Draag een badjas over je alledaagse outfit

En dan bedoel ik wel alleen in de ochtend als je nog thuis bent. Er kan veel gebeuren tussen de tijd die je thuis nog hebt en wanneer je achter je bureau zit op werk. Niks vervelender dan wanneer je je outfit voor de dag al aan hebt en klaar bent om de kinderen naar school te brengen, er net iets gebeurt wat je outfit verpest.

Laat je boodschappen bezorgen

Als moeder van kleintjes zijn er twee dingen waar je écht niet zonder kunt: luiers en babydoekjes. Zul je niet zien dat het op raakt op momenten dat je druk bent en echt tijd moet zoeken om langs de winkel te rennen. Waarom zou je het niet laten bezorgen? En dat hoeft niet alleen voor luiers en babydoekjes, dat kan ook voor al je boodschappen.

15 minuten kunnen je redden

Nee, niet voor alles natuurlijk, maar 15 minuten per dag zorgt er wel voor dat je niet een heel weekend bezig bent met schoonmaken. Probeer 15 minuten per dag te reserveren voor een snelle schoonmaakbeurt (lees: speelgoed opruimen en wat stof afnemen) van de rommeligste plekken in huis.

Make-up uit kleren halen

Dit is één van de lifehacks die je misschien nog niet kende, maar je kunt make-up uit kleren verwijderen door er haarspray op te sprayen en het vervolgens in de wasmachine te doen.

Kreukels uit kleren verwijderen

Hang je kledingstuk in de badkamer terwijl je gaat douchen, de stoom zorgt ervoor dat de kreukels uit je kleding verdwijnen.

Lees ook:

Moeders: dit gebeurt met je mentale welzijn als je een tweede kind krijgt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme