Drink jezelf gezonder met een dagelijks shot bleekselderijsap

Body Rachelle Weiler 13 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Wellicht heeft het nieuws je inmiddels al bereikt, maar zo niet: bleekselderij is volgens kenners hét nieuwe superfood waarmee je jezelf in no-time gezonder drinkt. Een snelle blik op Instagram geeft de populariteit van bleekselderijsap, uitvoerig besproken in het boek ‘Medical Medium,’ goed weer.

Medical Medium

De hype ontwikkelde zich een tijdje geleden, toen Anthony William in zijn boek ‘Medical Medium’ schreef over de onontdekte krachten van bleekselderijsap. Volgens William is bleekselderij een absolute ‘alleskunner’ die een geneeskrachtige werking kan hebben op verschillende ziektebeelden.

De werking van bleekselderijsap op chronische ziekten is het meest effectief gebleken. William koppelt het dagelijks drinken van het sap aan zichtbare verbeteringen in chronische aandoeningen zoals reuma, psoriasis en eczeem, de ziekte van Lyme en het Prikkelbare Darmsyndroom.

De werkzame stoffen in bleekselderij vallen actieve stoffen aan die ontstekingen in het lichaam doen opvlammen, die vaak worden veroorzaakt door aanwezigheid van het Epstein-Barr virus. Ook doet het sap van bleekselderij wonderen voor je spijsvertering. Vooral mensen die te maken hebben chronische maag- en darmklachten hebben hier baat bij. Veel gebruikers zien chronische klachten na verloop van tijd sterk verminderen of totaal verdwijnen.

bleekselderijsap-medicalmedium-famme.nl

De do’s & don’ts van bleekselderijsap:

  • Start je dag altijd met een glas bleekselderijsap, dus op een nuchtere maag. Drink altijd minstens 250ml, maar bouw dit na verloop van tijd op naar 450ml per dag. Geef je lichaam de tijd om te wennen aan de smaak en de werking.
  • Hoewel je sap een stuk lekkerder smaakt als je het mixt met appel, wortel of ander fruit, wordt dit afgeraden. Er wordt gedacht dat het cruciaal is voor je maag om tijdens het drinken van het sap, niets anders te hoeven afbreken dan alleen de bleekselderij. De werking is zo veel effectiever. Trek je deze pure smaak echt niet? Mix het dan met een klein beetje appel en/of komkommer.
  • Kies voor biologische bleekselderij. Dit is niet bespoten en daarom beter voor je maag. Ook is de smaak van biologische bleekselderij zachter. Heb je dit niet op voorraad? Was de bleekselderij dan eerst goed.
  • Koop de bleekselderij ruim in. Voor een glas van 450ml heb je al snel een hele bos nodig. You do the math.
  • Pers je sap idealiter elke dag vers. Doe dit met een slowjuicer of een sapcentrifuge. Heb je hier niet elke ochtend tijd voor? Pers dan wat extra en bewaar dit in een fles met zo min mogelijk zuurstof. Giet een fles dus helemaal tot de rand vol. Bewaar de sap zo koud mogelijk, op maximaal 5 graden. Dan is de sap 24 uur houdbaar. Wil je het langer bewaren? Vries het dan direct in na bereiding.

Before you go-go:

Is het goed om te weten dat de werkzaamheid van je dagelijkse shot bleekselderij kan zich snel openbaren in de vorm van… bovengemiddelde winderigheid. Ongemakkelijk is het zeker, maar maak je hierover verder geen zorgen. Je lichaam is intern aan het ontgiften en het sap doet dus juist z’n werk.

Is bleekselderijsap op zichzelf te heftig voor je? Check dan dit recept voor de lekkerste groene ontbijtsmoothie.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme