Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Uncategorized 16 februari 2014

Boost jezelf met een groene smoothie

Zeg eens eerlijk, haal jij het om dagelijks de aanbevolen hoeveelheid groente & fruit tot je te nemen? En hoe zit het met de kinderen?

Groene smoothies zijn een perfecte uitkomst om je eetpatroon een enorme boost te geven qua voedingswaarden en vitaliteit. Een shot vol vitaminen, mineralen én je haalt met gemak je dagelijkse portie groenten & fruit. Een groene smoothie hoef je trouwens niet persé als maaltijdvervanger te nemen, je kunt het ook prima als tussendoortje en energieboost zien. Hoe en welke ingrediënten je daarvoor het beste kunt gebruiken, lees je hieronder!

Blenden of juicen?

In principe is vrijwel alles te blenden. Bij wat meer harde groenten- & fruitsoorten voeg je wat extra water toe om het meer vloeibaar te maken. Wil je alleen een sapje? dan is juicen je oplossing. Onze voorkeur gaat vanwege de vezels naar de blender of een combinatie van blenden & juicen; ook wel een smuice genoemd. Sommige ingrediënten zijn namelijk lastiger te blenden, door deze eerst te ‘juicen’ en daarna toe te voegen aan een vezelrijke smoothie voorkom je dat probleem.

Groenten of fruit?

De meeste voordelen voor je lijf haal je uit een groene smoothie waar je vooral groene (blad)groenten aan toevoegt. Wil je wat milder starten of maak je de smoothies ook voor de kleintjes? Combineer het dan gerust met fruit maar maak er geen fruitjuice van met een beetje groen. Het (fruit)suikergehalte wordt dan te hoog wat zorgt voor een te snelle piek in je bloedsuikerspiegel, dit voorkom je overigens door een theelepel plantaardige olie bij je smoothie te doen (kokos-, lijnzaad-, avocado-, olijf- of omega-3 olie).

Hieronder een leuk recept voor een groen drinkontbijt. Voor jezelf of voor je kinderen.

[nodig]
-1 banaan
– 200 gram spinazie
– ½ avocado
– 125 ml water
– klein scheutje appelsap of 1 appel
– 3 eetlepels havermout
– 1 tl kokosvet

[bereiden]
Je kunt twee dingen doen. Of je gaat een combinatie maken van juicen & blenden waarbij je de spinazie en de appel eerst door de juicer doet en dit sap toevoegt aan de blender met de rest van de ingrediënten. Of je doet alles in de blender.

Reageer op artikel:
Boost jezelf met een groene smoothie
Sluiten