Single Sas #1: ‘Met open mond kijkt mijn dochter me aan’

Columns Saskia 7 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2), en is ze klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

Een fatsoenlijke selfie

“Na een jaar vol zelfmedelijden op de bank te hebben gehangen is het tijd om mijn liefdesleven een boost te geven. Het is ondertussen alweer één jaar geleden dat ik de scheidingspapieren heb getekend en volgens Anne is het de hoogste tijd om een dating profiel aan te maken. Mijn beste vriendin heeft met lede ogen aangezien hoe ik mezelf het afgelopen jaar heb verwaarloosd en heeft me tijdens een mini-interventie overtuigd om wat apps te installeren.

‘Maar deze gastjes zijn allemaal veel te jong!’, roep ik teleurgesteld wanneer ik een aantal mannen voorbij zien komen. Aan de andere kant van de telefoon hoor ik Anne lachen. ‘Sas, je moet die instellingen even aanpassen!’ Na een paar instructies van m’n reddende engel kan het feest beginnen. Ik heb zelf net 33 kaarsjes mogen uitblazen, maar toch heb ik de minimum leeftijd voor mannen op 39 jaar ingesteld. ‘Daar heb je meer aan. Die hebben wat meer ervaring en zullen niet meteen afschrikken van de pakken luiers in de badkamer’, leg ik Anne uit, en ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik gelijk ga hebben.

‘Schat, je hebt toch niet die LinkedIn foto gekozen hè?’, vraagt Anne. Aan de strenge toon te horen heeft ze er niet veel vertrouwen in. Helaas moet ik haar teleurstellen. ‘Ik heb geen andere!’, probeer ik mezelf nog te verdedigen. Mijn telefoon staat vol met foto’s van mijn kinderen, minder charmante selfies en oude foto’s van mijn ex.

Ik heb het nog niet over mijn hart gekregen om de foto’s van Luuk te verwijderen. Dat we gescheiden zijn betekent niet dat ik niet meer van hem hou. De sparkle die we hadden tijdens onze tienerjaren is na een tienjarig huwelijk dan wel geëindigd in een broer-zus relatie maar we hebben gelukkig nog altijd een goede band.

‘Maak gewoon ff een fatsoenlijke selfie dan’, oppert Anne. Ik beloof dat ik een betere foto zal maken, en zuchtend hang ik op. Maar wanneer ik mijn camera open, schrik ik van mijn bleke gezicht. Ik pak m’n make-up tasje erbij en ga aan de slag. Op YouTube zoek ik een tutorial, en kijk naar een tiener die uitlegt hoe ik m’n kraaienpootjes kan wegwerken. Alsof zij daar last van heeft, denk ik en chagrijnig sluit ik de tutorial af.

Ik ben nog maar net klaar met mijn make-up wanneer het deuntje van mijn alarm gaat. Ik zet tegenwoordig een wekker wanneer ik mijn kinderen van school of de opvang moet ophalen. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat ik te laat kom aankakken op het schoolplein. Die foto kan wel even wachten, denk ik en ik spring op mijn fiets. Met m’n bakfiets sjees ik over de grachten, en arriveer precies op tijd bij het ijzeren hek van school. M’n oudste dochter komt vrolijk aan gedribbeld maar blijft met grote ogen bij het hek staan. Met open mond kijkt ze me aan. ‘Mama, je lijkt wel een clown!’ roept ze dan lachend uit. En daar ging m’n zelfvertrouwen. Die foto laat ik nog maar even voor wat het is.”

Single Sas staat voor de vrijgezelle Saskia. Als 33-jarige single moeder in de grote stad is het niet altijd gemakkelijk om de liefde te vinden. Wekelijks neemt deze moeder ons mee in haar liefdesleven, en dat verloopt niet altijd even soepel…

De 10 geboden voor daten als single ouder

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen